Zimska atletska liga: Bratulić dvostruki pobjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zima, bura, snijeg, kiša, hladno… Hoće li biti utrke u Rovinju? Naravno da je bila, ipak se ovo zove Zimska liga. To što nas je prošle sezone vrijeme počastilo, pa i na prve tri utrke ove sezone, ne znači da je liga promijenila ime. Jučer se u Rovinju, na utrci četvrtoga kola aktualne, desete, jubilarne sezone Saucony Zimske atletske lige Istre, istina, osjetio pad brojnosti trkača, nastupilo ih je "jedva" dvjestotinjak, no s obzirom na vremenske (ne)prilike zavidna brojka. Onima koji nisu bili može biti žao, jer su Damir Mateis, Mirjana Kmačić-Pellizzer i Daliborka Dokić uz potporu Društva sportske rekreacije, Saveza sportova i Turističke zajednice Grada Rovinja, učinili sve da se svi osjećaju ugodno. I sve je bilo super. Bravo, svima!

Proradili su i čipovi, kažu "trickeri" još i u Poreču, a sad u Rovinju "za ozbiljno". Podigla se velika bura zbog tih nesretnih čipova, očekivali su oni koji se ne guraju u prve redove na startu da će konačno dobiti "realno" vrijeme uloženog truda u svakoj utrci, no ove sezone ništa od toga. O objašnjenjima zašto je to tako ipak ne bih ovih zgodom. Ima vremena…

Tek, srušena je konačno jedna tradicija. Dosad, naime, u sedam utrka održanih u Rovinju bilo je sedam različitih pobjednika. Liga je prvi put došla u Rovinj 17. veljače 2008. u okviru treće sezone, na utrci je nastupilo 43 natjecatelja, a prvi je u cilj ušao Ivo Marić s vremenom 19.52 minute. Nakon njega pobjeđivali su, redom, Robert Radojković, Robert Juričić, Vanja Jekić, Tihomir Bobolanović, Petar Bratulić i Luka Paliska.

U nedjelju je doseg ponovio mlađahni Petar Bratulić u svom prvom pojavljivanju ove sezone. Stazu dugu 6.060 metara istrčao je za 19.56 minuta, oko pola minute brže od Damira Meseca i nešto više od minute ispred Roberta Radojkovića. Posljednji pobjednik Luka Paliska bio je četvrti, a prvi put ove sezone među prvih dvadeset ušla je i jedna trkačica. Kao peta je u cilj ušla triatlonka Sara Vilić. Iz Austrije šeko u Rovinj. Stari lisac Ivan Stanić bio je šesti…

Morat ćemo jednom staviti poredak i zadnjih dvadeset. Na ovakvim utrkama, naime, oni nisu ništa manje bitni od ovih koji su došli prvi. (Nenad JANKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter