Zima u znaku povratka u 80-e


Ovoga je ljeta na HRT-u nakon 30 godina osvanula dražesna Krystle Carrington s onim jastučićima na ramenima s kojima bi mogla zaigrati i u američkom nogometu te lepršavim sjajnim svilenim kombinezonima koji su tako dobro stajali i zločestoj Sammy Joe. A tek hlače s visokim strukom i velikim naušnicama na klip koje su krasile perfidnu Alexis - bio je to skok u stilski nekima najomraženije razdoblje. Istovremeno su se fashionistice već grupirale na opsadu najnovije limitirane dizajnerske H&M kolekcije koju potpisuje Balmain i koja će svjetlo dana ugledati 5. studenog. Raskošna, pomalo versaćeovska kolekcija puna pliša, zlata, satena… poručuje da je došao kraj minimalističkom stilu i da se raskošni glamur, u stilu osamdesetih godina, vraća i to na velika vrata.

O da, svijet kolikogod bio kaotičan istovremeno postaje sterilan i turoban, i na neki način potrebni su mu raskoš, glamur i snaga 80-ih - u kojima je postajala ideja da je sve moguće.

Dakle, ako su ovoga ljeta vladale opuštene 70-e, jesen i zima u znaku je sljedeće dekade. To znači da se na scenu vraća moćna žena, pojačanih ramena, izduženih nogu u hlačama visokog struka, seksi siluete sa stegnutim pojasom u struku. Da, žena nikada nije bila moćnija nego u 80-ima. S jedne strane tu je power dressing moćnih alfa ženki iz 80-ih koje su tim poslovnim strogim stilom odijevanja i naglašenim dijelovima tijela djelovale nedodirljivo i gotovo  monumentalno - wonder woman, superheroina koja želi i može - sve.

S druge strane je razularena Lolita, taj "Wild Child" izgled Madonne, Cindy Lauper i Debbie Harry. A to znači - veliki come back mrežastih čarapa, čipke i čipkastih ovratnika, suknjica od tila. Moćna djevojčica vs. moćna žena. Zaključak - žene postaju moćne. (L. BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter