Zima se još ne da

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bez obzira na klimatološki pocetak proljeca ovogodišnja zima još nije gotova. Slijedi desetak hladnih i vjetrovitih dana u kojima ce dnevne temperature biti malo iznad ništice, a one nocne mjestimice i znatno ispod ništice.

Mjesec ožujak kao prvi proljetni mjesec izrazito je vjetrovit, ožujske jake bure su gotovo redovita pojava. Po svemu sudeci, bura ni ove godine nece izostati.

Prognoze pokazuju da nam nakon nekoliko lijepih proljetnih dana uskoro slijedi zahladenje i bura. Vec se krajem ovog tjedna ocekuje nova ciklona i dolazak hladnijeg zraka sa sjevera.

Hladno i vjetrovito vrijeme ce se zadržati i slijedecih desetak dana, preciznije, sve do polovice ožujka. Oborina ce opcenito biti znatno manje iako ce i u narednom periodu biti dana sa povecanom naoblakom snijegom i kišom.

Snijeg bi još jednom mogao iznenaditi i stanovnike Istre, posebno se to odnosi na sjeverna podrucja Poluotoka gdje se krajem ovog tjedna i na pocetku iduceg ocekuje hladno i vjetrovito vrijeme sa povremenim snijegom.

Ovogodišnja je zima zapocela ranije od ocekivanja, a cini se da ce i trajati duže od ocekivanja.


Podijeli: Facebook Twiter