Zima se i dalje ne da - najavljen novi snijeg

Ilustracija (J. PREKALJ)
Ilustracija (J. PREKALJ)

Zima još ne odustaje. Snijeg od četvrtka navečer pada u Lici i Gorskom Kotaru, na širem području Zagreba te u središnjoj Slavoniji. Pahulje su zabijelile i središnju Istru i sjeverni Jadran. Očekuje se da bi tijekom dana moglo pasti od 5 do 20 centimetara snijega; temperature će se kretati od minus 4 do 0 na kopnu, a u Slavoniji i na sjevernom Jadranu od 0 do 5 stupnjeva Celzija. U Dalmaciji će biti između 8 i 13 stupnjeva, s mjestimičnom kišom i ponegdje grmljavinom.

Snijeg bi tijekom dana trebao slabije padati, no prema večeri i u noći na subotu ponovno će jačati. Ipak, meteorolozi najavljuju da bi ovaj duži snježni val mogao biti posljednji ove zime, piše 24sata.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga zbog bure je zabranjen promet za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, a od Novog Vinodolskog do Senja i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog snijega se otežano vozi u Gorskom kotaru, Lici, Istri, Hrvatskom primorju, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj te u Slavoniji. Iz HAK-a vozače upozoravaju da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na autocesti A6 Rijeka - Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1 u oba smjera te na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru, Lici i Hrvatskom primorju.

U Istri je obavezna zimska oprema na području Pazina, Tinjana, Buzeta, Motovuna, Karojbe, Svetog Petra u Šumi, Gračišća, Cerovlja, Poreča, Žminja, Lupoglava, Učke i Ćićarije te na državnoj cesti Baderna - Ponte Porton i županijskoj Kukci - Vižinada. (Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter