Zima nije prošla, vraca se jaka bura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cijeloj Hrvatskoj jutros su jako niske temperature, u 6 sati najhladnije je bilo u Slavonskom Brodu gdje je izmjereno -25 Celzijevih stupnjeva, a Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavljuje da sutra slijedi ponovno pogoršanje vremena s novim snijegom. U Puli je jutros u 6 sati izmjeren -1°C.

Niske su i temperature mora. Najniža današnja temperatura mora od 5 stupnjeva zabilježena je na Krku, Pula bilježi 8 stupnjeva, Split 11 stupnjeva, Dubrovnik 12 stupnjeva, a najtoplije more je u Komiži gdje je 13 stupnjeva.

DHMZ najavljuje da ce prijepodne na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije biti pretežno suncano, a zatim ce se postupno naoblaciti. Na Jadranu ce puhati umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura. Ocekuje se da ce najviša dnevna temperatura biti od -10 do -5 stupnjeva, na Jadranu vecinom od 3 na sjeveru do 10 stupnjeva Celzija na jugu.

Prognosticari DHMZ-a najavljuju da se sutra ocekuje pretežno oblacno s povremenim snijegom, a na južnom Jadranu i kišom. Vecina oborina ocekuje se poslijepodne i navecer osobito u Dalmaciji, unutrašnjosti Dalmacije te Gorskom kotaru i Lici gdje do kraja dana može mjestimice pasti i više od 15 cm novoga snijega. Puhat ce slab i umjeren vjetar, u gorju jak i vrlo jak sjeveroistocni. Na Jadranu ce jacati bura, prijepodne se ocekuje jaka, na udare i olujna, a do veceri ce na udare cesto biti i orkanska.

DHMZ upozorava da ce i u iduca tri dana biti jako hladno, uz snježne oborine. U subotu ce posvuda biti oblacno uz snijeg, a povecanje snježnog pokrivaca ocekuje se vecinom izmedu 5 i 15, a u Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije veceg od 20 centimetara.

U nedjelju se ocekuje postupno smirivanje vremena, a snijeg ce padati još uglavnom u gorskim dijelovima i Dalmaciji. Puhat ce slab do umjeren u gorju i jak sjeveroistocnjak, na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim, podno Velebita i s orkanskim udarima, a samo na južnom Jadranu istocnjak i jugo.


Podijeli: Facebook Twiter