Zima može doci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarske službe za održavanje državnih, županijskih i lokalnih cesta od subote su pripravne za zimske uvjete, a takav ce režim potrajati do 15. ožujka, objavio je direktor Istarskih cesta Igor Maras na konferenciji za novinare u Nadcestariji Pazin kraj cvorišta Rogovici.

Za održavanje 1.700 kilometara istarskih cesta angažirano je 70 djelatnika u sedam centara pripravnosti, a spremno je i 33 posipaca i ralica, 1.800 kubika soli te osam tisuca kubika kamene sipine i šljunka. Troškovi zimske službe iznosit ce oko šest milijuna kuna. Maras je pozitivnim ocijenio što se u medijima više pozornosti daje prometnim problemima. Ustvrdio je da u Istri postoje «crne rupe» te da se one ne rješavaju «medusobnim prozivanjem» nadležnih službi u Istri, vec zajednickim nastupom prema sjedištima tvrtki i institucija u Zagrebu.

Direktor BINA-Istre upravljanje i održavanje Aleksandar Anzur apelirao na vozace da prilagode vožnju zimskim uvjetima vožnje dodavši da su modernizirali program za zimske intervencije i pokrenuli akciju sigurnosti u prometu za mlade vozace kojima se želi probuditi svijest o sigurnosti u prometu. Christian Santaleza iz uprave iste tvrtke osvrnuo se na regulaciju prometa na Istarskom ipsilonu kazavši da ce dionica Rogovici - Žminj zbog miniranja visokih stijena biti zatvorena do 23. prosinca.


Podijeli: Facebook Twiter