Žilina: Rijeka u play-offu Europske lige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke izborili su nastup u četvrtom pretkolu Europske lige zahvaljujući 1-1 (0-0) remiju protiv slovačke Žiline u uzvratnom susretu 3. pretkola. Kako je prvi dvoboj prije tjedan dana na Kantridi okončan 2-1 pobjedom Riječana, hrvatski se predstavnik plasirao dalje s ukupnih 3-2.

Rijeka je povela golom Nikole Pokrivača u 50. minuti, a na konačnih 1-1 izjednačio je Jaroslav Mihalik u 89.

Slovaci na početku uzvrata nisu iskoristili zbunjenost u obrani Rijeke propustivši nekoliko lijepih prilika, a kako je vrijeme odmicalo tako su igrači našeg predstavnika djelovali sigurnije na travnjaku.

Pogodak je stigao u 50. minuti, Kvržić je lijepo povukao po desnoj strani, dodao do Sharbinija koji je proslijedio loptu do Pokrivača, uslijedio je precizan udarac sa 20-ak metara u lijevi donji kut nemoćnog Dubravke.

U završnici utakmice domaći su ponovno sve više prijetili, a pritisak je donio izjednačenje u 89. minuti. Mabouka je poslao okomitu loptu u kazneni prostor Rijeke, Bello je stigao do nje prije istrčalog vratara Vargića i ubacio u peterac gdje Mihaliku nije bilo teško pogoditi praznu mrežu.

Odmah po primljenom pogotku Rijeka je ostala i bez kapetana Darija Kneževića koji je isključen zbog prigovora, ali i s igračem manje su u sudačkoj nadoknadi uspjeli obraniti minimalnu prednost.

Rijeka će se tako naći u ždrijebu parova 4. pretkola koji će se održati u petak u 13 sati u Nyonu kada će saznati ime suparnika kojega će morati svladati za ulazak u jednu od skupina Europske lige. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter