ZigZag apartmani dolaze u staru jezgru grada Rovinja

Smještajni kapaciteti moraju udovoljavati kategoriji od četiri zvjezdice
Smještajni kapaciteti moraju udovoljavati kategoriji od četiri zvjezdice

Zagrebački ZigZag Apartmani, u vlasništvu tvrtke Zagreb Original, koja se bavi iznajmljivanjem smještaja u formi integralnog hotela, planiraju otvoriti integralni hotel u Rovinju - i to 2018. godine. Bit će to prvi integralni hotel u staroj jezgri nekog istarskog grada ili mjesta, o čemu se govori već nekoliko godina. Ipak, dosad za takav model udruživanja smještajnih kapaciteta na različitim lokacijama s centralnom recepcijom, nije bilo interesa. Doduše, sličnu je inicijativu lani pokazala porečka hotelska tvrtka Valamar Riviera, koja želi objediniti privatni smještaj u staroj jezgri Poreča.

ZigZag Apartmani u Rovinju upravljat će s 32 apartmana i centralnom recepcijom koji se nalaze u staroj jezgri grada. Također, kako saznajemo od Igora Kordića, direktora tvrtke Zagreb Original, ova je tvrtka u procesu preuzimanja heritage hotela Vila Valdibora. Očekuju da će taj objekt pravno i finalno preuzeti idući tjedan.

Portfelj od tisuću apartmana

Temeljem takvog poslovnog modela u Zagrebu su 2014. otvorili prvi integralni hotel u Hrvatskoj, kojeg po definiciji čine tri ili više objekata u jednom naselju s recepcijom, zajedničkim prijamnim holom i boravkom, uslugom doručka i dostupnim osobljem.

- Ove godine planiramo otvaranje integralnog hotela u Dubrovniku, gdje već sada upravljamo sa 60 privatnih apartmana u starom gradu, dok bi u Rovinju integralni hotel trebali otvorili u 2018., do kada u svom portfelju planiramo imati čak 1.000 apartmana, što smatramo uspjehom, a temelji se na standardiziranoj kvaliteti smještaja i usluga, dizajnu interijera, marketingu te unaprijeđenoj prodaji i automatiziranim rezervacijama, navodi Kordić.

Napominje da im se broj apartmana u portfelju stalno povećava i da im se iznajmljivači sami javljaju, pri čemu važnim navodi da nikada nisu dobili otkaz ugovora od klijenta, kao i da planiraju širenje i izvan Hrvatske, u druge "city break" gradove u Europi. Trenutno u ponudi imaju otprilike 150 apartmana u Hrvatskoj.

Kordić ističe da preuzimaju nekretnine privatnih i pravnih osoba, renoviraju ih i opremaju te upravljaju svim procesima iznajmljivanja, isplaćujući pritom njihovim vlasnicima fiksni neto prihod kakav su imali dok su se samostalno bavili iznajmljivanjem. Dakle, vlasnici nekretnina koji se odluče na suradnju s njima ne moraju se više baviti online rezervacijama, oglašavanjem, dočekivanjem gostiju ili čišćenjem. (Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter