Zigmanova kakofonija boja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Impresivna crna boja glavno je obilježje kolekcija predstavljenih na drugoj veceri Dove Fashion.hr-a održanoj ovoga vikenda na Zagrebackom velesajmu. Mladi su domaci dizajneri pred mnogobrojnu publiku iznijeli nove kreacije u kojima su dominirali francuska cipka, luksuzni minimalizam, militantni uzorci i skulpturalne jakne.

Otvorena atraktivnom plesnom koreografijom, revija Zigmana za Bambi obilježena je snažnim koloritom, promišljenim višeslojnim stylingom i sada vec legendarnim poigravanjem printovima. U sklopu projekta Fashion.hr industrija Zigman je predstavila prvu pravu djecju pret-a-porter kolekciju koja je izazvala ovacije publike.

Futurizam i asketizam

Nakon njegove carobne kakofonije boja i krojeva, predstavila se Ana Maria Ricov koja se u kreiranju kolekcije cipelica za Bambi prvenstveno koristila efektom laka i zaigranim koloritima. Igor Galaš, dizajner koji iz godine u godinu uspješno zadržava inovativan i upecatljiv stil, prikazao je kolekciju cija su glavna obilježja futurizam i asketizam. Futuristicka sportska elegancija rucno pletene vune posebno je dojmljiva bila u avangardnim bijelim modelima.

Martina Felja, dizajnerica cije kreacije nose zvijezde Hollywooda, prikazala je kolekciju kojoj je kao inspiracija poslužio francuski buržujski sado-mazo interpretiran na vrlo sofisticiran nacin. Kroz kolekciju namijenjenu mladim ženama koje se žele izdvojiti iz mase protežu se crna boja i umjetna koža u kombinaciji s raznim detaljima poput francuske cipke, perja, zakovica, metalnih zatvaraca i Swarovski kristala.

Severov OH!

Etablirani modni dizajner Robert Sever predstavio je kolekciju "OH!" koja istražuje žensku formu sa senzualnijim prizvukom. Najveca su novost u njegovoj kolekciji nove varijacije dužina, krace nego do sada, te luksuzni minimalizam kao baza. Ivan Alduk, koji je inspiraciju pronašao u visokoj modi, organskim oblicima, strogim, arhitektonskim krojevima, futurizmu i rocku, predstavio je kolekciju koju cine kratke i vecernje haljine te jakne i prsluci. Njegove su kreacije dodatno naglašene visokim cizmama iznad koljena s potpisom modnog dvojca Kliškic/Barbir.

Iz prvih redova revije su pratile mnoge poznate osobe, medu ostalima i Severina, Tamara Garbajs, Marko Vrdoljak, Ivana Rošcic, Sandra Vranješ, Mare Milin, Marija Husar, Zrinka Cvitešic, Lana Biondic, Ivana Delac ?olo, Kristina Bradac Smoje, Danijela i Ela Dvornik, Ines Preindl, Nevena Rendeli, Edita Misiric, Mateja Penava, Anamarija Asanovic i mnogi drugi.


Podijeli: Facebook Twiter