Zidovi kao slike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ih najcešce doživljavamo tek kao nužan dio stana, kao nespretne mede u prostoru, zidovi su važan dio interijera. Njima možemo promijeniti proporcije, raspoloženje i osjecaj prostora i izvrsna su podloga za stvaranje posebnih efekata.

Cak i bijeli ravan zid ima znacajnu ulogu u interijeru: njegova bjelina veliki je saveznik u naglašavanju prostranosti te isticanju detalja poput kamina, kreveta, stola u prvi plan.



Uredujuci zidove možemo se igrati bojama, no to je vec pomalo dosadna i klasicna igra, ma koliko u njoj otkrivali neobicne kombinacije. Novi izazov je igra materijalima. Naime, zidove danas ponovo odijevamo u tapete, oslikavamo ih naljepnicama kako bi stvorili posebne naglaske pa cak i putem zida slali duhovite poruke.



Sve cešce rješenje za isticanje zida kao dekorativnog elementa su razne obloge. Tu se posebno istice prirodan kamen kao hit materijal u opremanju suvremenih interijera.

Zid obložen kamenom prostoru ce dati posebnu notu elegancije, a rijec je o rješenju koje je vrlo jednostavno izvedivo jer se nove kamene obloge poput plocica lijepe na zid. Jednako tako, zid koji želimo istaknuti možemo obložiti u ciglu ili kamene ploce vecih dimenzija, ovisno o stilu uredenja i velicini prostorije.


Podijeli: Facebook Twiter