Zid s potpisima Beatlesa na aukciji u New Yorku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dio scenskog zida koji su potpisali članovi slavnog liverpoolskog benda The Beatles tijekom gostovanja u emisiji "The Ed Sullivan Show", 24. travnja će se naći na dražbi u New Yorku, piše časopis "Uncut".

Procjenjuje se da će komad scenske pozadine dostići cijenu od 600.000 funti, odnosno milijun dolara kada se nađe na prodaji aukcijske kuće "Heritage Auctions" iz Dallasa. Poznata četvorka gostovala je u emisiji 9. veljače 1964., a gledalo ju je 73 milijuna fanova.

Objašnjavajući kako to da su Beatlesi potpisali zid, bivši radnik na pozornici showa Jerry Gord kazao je da se to dogodilo spontano.

"Sišli su s pozornice i krenuli prema svlačionici, a ja sam im dao marker i zamolio ih da se potpišu na zid", dodao je.

Detalji iz povijesti tog zida su nejasni, no vjeruje se da ga je stolar sačuvao za mladog obožavatelja s invaliditetom kad je odlučeno da se zid baci. Nakon toga je u nekom trenutku navodno visio u jednom baru, a 2002. kupio ga je trenutni vlasnik Andy Geller za 100.000 dolara.

Geller je pojasnio da ga prodaje jer "nije siguran da će doživjeti 75. godišnjicu invazije Beatlesa na Ameriku".

Na zidu se nalaze i potpisi drugih umjetnika koji su nastupali u emisiji, uključujući i britanske rock glazbene grupe The Searchers.

Brojne proslave 50 godina od američke invazije Beatlesa uključuju tjedan dana dugu posvetu u emisiji "Late Show s David Lettermanom" koja se snima u "Ed Sullivan Theateru" u kojoj obrade Beatlesa izvode Broken Bells, Sting, The Flaming Lips i Sean Lennon, Lenny Kravitz i Lauryn Hill. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter