Zid na putu rekonstrukciji Plompe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je nacelnica Opcine Fažana Ada Damjanac lani u više navrata najavila da ce prva faza pretvaranja bivšeg zimskog kina i diskobara Plompa u multimedijalni centar završiti prije ljeta kako bi se 16. lipnja, Dan Opcine obilježio u novouredenom prostoru, to se nece realizirati. Lipanj je pred vratima, a obnova nije daleko odmakla, štoviše radovi na polurazrušenoj zgradi stoje. Odgovore na naša pitanja zbog cega je obustavljena gradnja i kad se planira otvorenje, od Damjanac cekamo duže od mjesec dana.

U izvješcu o rekonstrukciji, podijeljenom na zahtjev vijecnika na protekloj sjednici Opcinskog vijeca, navodi se da je pri rušenju zidova u prizemlju ustanovljeno da je jedan nosivi element od armiranog betona, a u troškovniku je bio evidentiran kao cigleni zid. Njegovim bi rušenjem, pak, bila ugrožena stabilnost konstrukcije.

Nakon konzultacija Opcine s glavnim nadzornim inženjerom, izvodacem tvrtkom ?urkin iz Cakovca i projektantom, pulskim Urbisom 72, radovi su privremeno prekinuti. Zbog ishodovanja dokumenata o izmjeni projektne dokumentacije Opcina, u cijem je vlasništvu zgrada, je s ?urkinom zakljucila aneks ugovora o prekidu radova do izmjene potvrde glavnog projekta. Urbisu je pak poslana ponuda za ispravak nedostataka jer se zbog izbjegavanja rušenja stupa mora izmijeniti projekt. Premjestit ce se stepenište, koje ce za prvi kat biti vanjsko, kao i sanitarni cvorovi, dok bi prvi kat i potkrovlje povezivalo unutarnje stubište.

Radovi, koji su poceli lani u studenom, vrijedni su prema ugovoru 2,44 milijuna kuna. (P. LUKEŽ)

 


Podijeli: Facebook Twiter