Zico želi biti predsjednik FIFA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Brazilska nogometna legenda Zico (62) najavio je kako se želi kandidirati za predsjednika Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na izborima koji će se održati u prosincu ove godine, ali je svoju kandidaturu uvjetovao promjenom sustava.

"Osjećam se sposobnim preuzeti vođenje FIFA-e, a jasno je da se neka pravila moraju mijenjati, jer sadašnji sustav kandidature potiče na korupciju. Ako se ta pravila ne promijene, neću se kandidirati i trošiti svoj novac na putovanje svijetom kako bih prikupljao glasove", rekao je Zico koji trenutačno radi kao trener FC Goe u Indiji.

Nakon velike igračke karijere Zico je 90-ih godina prošlog stoljeća radio kao ministar sporta u Brazilu, te je bio trener u Japanu, i Turskoj. Nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika FIFA-e Seppa Blattera, koja je došla samo četiri dana nakon što je dobio novi mandat na kongresu u Zurichu 29. svibnja, raspisani su novi izbori, a svoje su kandidature već najavili jordanski princ Ali bin al-Hussein, Nizozemac Michael van Praag i Portugalac Luis Figo, dok se očekuje da će se u utrku uključiti još i Ahmad al Fahad al Sabah iz Kuvajta i Južnokorejac Chung Mong Joon. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter