Zgužvano može izgledati otmjeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnogi vjerojatno ne bi postavili zgužvane zavjese na prozore, no poznati francuski proizvodac tekstilnih dekora Creations Metaphores pokazuje da to može izgledati otmjeno!

Zgužvan izgled izvrstan je za 3D efekte poput onih na tapetama BN International, ili na panelima koji se izraduju prema idejama francuske dizajnerice Lily Latifi. Pomocu digitalnog fotootiska ravne površine panela naizgled postaju zgužvane i naborane.

Massimiliano Adami svoju je stolicu Sharpei nazvao po istoimenoj pasmini zgužvanog izgleda, a na simpaticne psice shar-pei neodoljivo podsjeca i fotelja Grinza koju su osmislila dizajnerska braca Fernando i Humberto Campana. Otkvaceni Brazilci, poznati po neobicnom oblikovanju, obložili su celicnu konstrukciju poliuretanskom pjenom, a potom je prekrili velikim komadom umjetnoga krzna koje je nagužvano oko fotelje.



Poznati je zgužvani klasik suvremenog dizajna kolekcija sjedeceg namještaja Togo - kreacija Michela Ducaroyja za Ligne Roset, a u zgužvanom (odnosno zgnjecenom) izdanju odlicno se snalaze metal i plastika. Medu metalcima istice se stolac Plop, dizajnerski biser Oskara Ziete, a zanimljiva je kreacija i samostojeca podna svjetiljka PO/0806 dizajnera Françoisa Azambourga.

Zgnjecen izgled glavni je adut i goleme Plustove vaze Saving/Space/Vase od polietilena. Dok je plastika još mekana, vaza se pritiskom lagano zgužva.


Podijeli: Facebook Twiter