Zgrada zatvorena, ali je muzej vrlo aktivan

Arheološki muzej (M. ANGELINI)
Arheološki muzej (M. ANGELINI)

U srpnju prošle godine Arheološki muzej Istre (AMI) preuzeo je skrb nad pulskim antičkim spomenicima, prije svega Arenom, Dvojnim vratima, Malim rimskim kazalištem, Slavolukom Sergijevaca, Augustovim hramom… Za to će dobivati 15 posto spomeničke rente, a zauzvrat će dio od prodaje ulaznica ulagati u objekte, što, kako tvrdi ravnatelj Darko Komšo, čini i sada.

- Mi ćemo brinuti o spomenicima, ali i organizirati u njima i oko njih razne manifestacije što će svakako pridonijeti dodatnom imidžu turističkog grada i privlačiti goste Puli. Već sada imamo cijeli niz projekata kojima nastojimo kompenzirati činjenicu da je zgrada muzeja zatvorena i bit će najmanje još dvije godine. Želimo i dalje, možda i više nego dosad, biti prisutni u gradu kroz izložbe, susrete, radionice i drugo. Zato smo gro aktivnosti usmjerili na Sveta srca, a do ovog Uskrsa otvaramo i dva novouređena prostora nasuprot zgradi muzeja u Carrarinoj ulici, na broju 4, gdje je nekada bila poslovnica Croatia Airlinesa, i na broju 8, gdje je bila poslovnica Generalturista, kaže Komšo.

Namjera je prvi prostor urediti kao galeriju za manje izložbe, dok će u drugom posjetitelji dobivati informacije o radu muzeja, spomenicima, izložbama i drugim događanjima, a moći će se kupiti i suveniri. Osim toga, bit će tu uredski prostori i prostor uprave te arhiva. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio M. MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE O AKTIVNOSTIMA I UREĐENJU MUZEJA ČITAJTE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter