Zgrada Tekop Nove dobila kat i novih 400 kvadrata prostora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Građevinski radovi na proširenju zgrade Zaštitne radionice Tekop Nove - ustanove za zapošljavanje osoba s invaliditetom u Šijani dovršeni su i zgrada još samo čeka tehnički pregled zakazan za idući tjedan, doznajemo od ravnateljice ove ustanove Mihaele Zubić. Kako nam veli, pulska Zaštitna radionica je proširenjem, odnosno dograđivanjem prvog kata dobila novih 438 četvornih metara poslovnog prostora koji je u potpunosti prilagođen za pristup i rad osobama s invaliditetom, a ugrađen je i potreban lift.

Aplikacija na novi natječaj

Radove, koji su započeli početkom lipnja, izvodilo je pulsko poduzeće "Iza duge", a uobičajen rad u prizemlju se tijekom cijelog procesa nije prekidao.

- Bitno je naglasiti da je cijeli gornji kat u potpunosti prilagođen osobama s invaliditetom, od lifta do sanitarnih čvorova, veli Zubić i pojašnjava da im je prostor u kojem su do sada radili bio dosta skučen i da im stoga ovaj kat puno znači.

Kako podsjeća, financijska sredstva za projekt u vrijednosti od gotovo tri milijuna kuna dobivena su putem natječaja od Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, odnosno Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom. Tekop Nova je dobila njihov novac na natječaju krajem 2016., s namjerom da ga potroše do kraja ove godine, što su i uspjeli.

Kako veli Zubić, već su aplicirali i na novi natječaj čija bi sredstva iskoristili za uređenje prostora novim namještajem i novim strojevima. No, podsjeća, svega ovoga ne bi bilo da nije bilo pomoći Grada Pule koji im je dodijelio prostor i oslobodio ih plaćanja komunalnih davanja. (Borka PETROVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter