Zgrada i dvorište TRP-a za pet milijuna eura

U poslovnoj zgradi moguće je uređenje hotela (Foto: Google Earth)
U poslovnoj zgradi moguće je uređenje hotela (Foto: Google Earth)

Najskuplja pulska nekretnina koja je prodaje na Njuškalu je poslovna zgrada i dvorište tvrtke TRP koja se nalazi na križanju Amfiteatarske ulice i Dubrovačke bratovštine. Čak pet milijuna eura traži se za zgradu tlocrtne površine od 604 četvorna metra i 1.700 kvadrata poslovnih prostora, na tri etaže, te dvorište od 2.108 kvadrata. U oglasu stoji da je na tom terenu moguća gradnja hotela do 6.000 kvadrata bruto razvijene površine. Od Milana Mandića, direktora Smart Investa, tvrtke koja je oglasila prodaju, doznajemo da nekretninu prodaju od 2013. godine, a cijena nisu spuštali. Odgovorio nam je da su za predmetnu nekretninu imali samo dva upita ruskih investitora, ali ništa konkretno nije realizirano.

Iako nam Mandić nije rekao da je to zapravo nekretnina TRP-a, do tog smo podataka došli uspoređujući podatke i fotografije iz oglasa s podacima iz katastra. Branko Radetić, direktor TRP-a, nam je rekao da nije upoznat s prodajom njihove zgrade te je pojasnio da je preuzeo vođenje društva 2014. godine, a da je prodaju, očito, oglasio bivši direktor 2013. godine. Iznenađen da se ta zgrada prodaje, najavio nam je da će naložiti agenciji da povuče oglas koji očito nije privukao potencijalne ulagače u protekle tri godine koliko se nekretnina prodavala.

S obzirom da TRP u listopadu počinje s vraćanjem dugova svojim vjerovnicima prema programu predstečajne nagodbe upitali smo Radetića hoće li uspjeti podmiriti dugove u naredne tri godine, a kako su predložili tim programom. Izjavio je kako očekuje da će ispuniti program predstečajne nagodbe onako kako je napisan.

Inače, tim je programom utvrđeno da je TRP dužan 240 milijuna kuna. Od toga je 18,1 milijun kuna otpisano, a vjerovnicima kojima duguju 25,8 milijuna kuna vratit će svega 7,7 milijuna kuna u roku tri godine. S druge strane, TRP planira vratiti 215 milijuna kuna partnerima s kojima je prije 30 godina gradio turističko naselje Barbariga, ali "samo ukoliko se ostvare pretpostavke", stoji u programu predstečajne nagodbe. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter