Zgrablić ipak ostaje "zeleno-žuti"

Ivan Zgrablić (M. ANGELINI/arhiva)
Ivan Zgrablić (M. ANGELINI/arhiva)

Priča dana u Puli i Istri 1961 definitivno je Ivan Zgrablić. "Demon" u svlačionici pulskog prvoligaša ujutro je bio "bivši", ali je popodne vraćen u momčad.

- Ne bih puno komentirao, ionako sam o tim stvarima uglavnom saznao čitajući novine. Prvo su mi u klubu rekli da sam slobodan igrač, zbog čega nisam ni bio na jutarnjem treningu, a poslije me nazvao trener Pamić i rekao mi da ipak ostajem i da dođem popodne na trening, javio se neposredno pred odlazak na popodnevni trening u Štinjan Ivan Zgrablić, koji je već godinu i pol igrač Istre 1961.

Sreća u glasu govorila je sve, navijač pulskog prvoligaša ostaje i njegov igrač. A zadovoljan je takvim raspletom i trener Pamić.

- Razgovarali smo u klubu o nekim igračima i ja sam se borio za to da ostanu, borio sam se i za Prelčeca i Ottochiana koji je prihvatio smanjeni ugovor, i za Zgrablića. Mislim da u ovoj situaciji Ivan Zgrablić, kojega sam ja doveo i u Karlovac i u Istru 1961, može biti među 22 igrača. On je korektan domaći dečko koji daje sve od sebe na treninzima i zato sam želio da ostane, a na njemu je da se bori za bolju poziciju unutar momčadi. Vidite i sami u kakvoj smo trenutno situaciji i ne smijemo olako gubiti igrače.

Što se Prelčeca tiče, krivo mi je što govori da kod mene nije dobio šansu, jer nijedan mu trener nije dao toliko prilika kao ja. Mogao je ostati da je prihvatio ugovor vezan za učinak na terenu, ovako mu želim puno sreće u nastavku karijere, rekao je Pamić.

Stiže Oliver Petrak

Pulski je klub na dobrom putu da dovede još jednog igrača.

- Nadam se da ovoga puta igrač neće pogaziti zadanu riječ, ali reći ću da smo usmeno sve dogovorili s Oliverom Petrakom, zadnjim veznim drugoligaša Lučkog. Poslali smo mu kopiju ugovora i očekujem da će ga prihvatiti i do vikenda doći u Pulu, rekao je Igor Pamić.

Kako je iz Lučkog u Pulu prošlog ljeta stigao Blagojević, sad s velikom pozornošću valja ispratiti i mogući dolazak Petraka, 22-godišnjeg igrača koji je omladinsku školu prošao u Dinamu i Lokomotivi, a protekle je sezone za Lučko, čiji je bio i kapetan, odigrao 25 utakmica postigavši jedan gol. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter