Zgotovljen program Festivala samoniklog bilja


Gotov je program Festivala samoniklog bilja koji će se odvijati 22. i 23. travnja na Pristavu. Biti u Kršanu sve je zanimljivije brojnim izlagačima, ali i predavačima. Popunjeni su svi termini i sva mjesta i ove godine očekuju brojnu publiku koja će subotnja i nedjeljna događanja moći pratiti od 11 do 19 sati. Jedan od predavača Antun Rudan "šumski kuhar" predavanju je dao naslov  tjelovježba i bilje.

Posebnu draž dat će i ovogodišnje radionice – brat će se bilje po okolnim livadama, slagati herbarij, pretvarati biljku u priručni glazbeni instrument ili pak ukusno jelo, sljubljivati je s čokoladom i još puno toga. Predavači dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a partner Festivala ove je godine Virovitičko–podravska županija.

U dječjem kutku sva djeca u dobi od 3 do 8 godina raznim će likovnim tehnikama dočarati svoj doživljaj biljnog svijeta. Od 12 do 16 sati s njima će se družiti teta Nina. Osim toga, bit će omogućeno gađanje lukom i strijelom, radionice choco arta, druženje s maskotom festivala za koju, među školarcima, traže ime.

U gastro-dijelu lokalni restorani ponudit će jela po promotivnim cijenama – ona na bazi bilja i ona u kojima bilje neće biti osnovna namirnica. Posjetitelji drugog dana kršanske priče o bilju bit će i biciklisti-rekreativci, sudionici proljetnog izdanja biciklijade „Terra Albona“. Prijave na sve radionice primaju se do 21. ili 22. travnja, ovisno o danu kada se održavaju. Domaćini festivala su Općina Kršan i Turistička zajednica a održava se pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. (I. A.)


Podijeli: Facebook Twiter