Zgorimo pusta, svega nam je dosta!


Paljenjem pusta na Velom Vrhu, što je pozorno pratilo više od stotinu Puljana, završile su i u Puli pokladne svečanosti. Šentencu kojom je proglašen kriv za sve nevolje i višegodišnje probleme u Puli, poput nedostatka bazena, studentske menze i bolnice, pročitali su stari i mladi članovi karnevalske grupe Veli Vrh - Valmade.

Kako je prigodno rečeno, ove su se godine Puljani u rekordnom broju, njih čak 85, predstavili na Riječkom karnevalu i to maskom "Zalokotani Puležani", a želja i poruka im je bila da se "Puljani molaju i z maškarami zatancaju".

Organizatori su se stoga pobrinuli i ove godine za zabavu prije samog paljenja pusta, kojem je presudio pokretni sud na šleperu. To su pratili brojni građani, roditelji s djecom, djedovi i bake s unucima, neki maskirani, a neki i ne, ali svi raspoloženi pronaći i kazniti krivca za nedaće.

"Zgorimo pusta, svega nam je dosta“, glasila je presuda, a nakon paljenja okupljeni su zaplesali u krug. Zabava je potrajala, a svima je potom bila ponuđena i fritaja. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter