Žgomba: Počeli smo sa četvero zaposlenih, a danas ih imamo više od 200

Među brojnim uzvanicima bio je i direktor HTZ-a Ratomir Ivičić (D. ŠTIFANIĆ)
Među brojnim uzvanicima bio je i direktor HTZ-a Ratomir Ivičić (D. ŠTIFANIĆ)

Velikom svečanošću preksinoć je u prostorima Povijesnog i pomorskog muzeja Istre na Kaštelu pulska turistička agencija Uniline s poslovnim partnerima, prijateljima, zaposlenicima, gostima iz lokalnih i nacionalnih institucija te privatnog i javnog sektora proslavila 20 godina uspješnog poslovanja. Uzvanicima se obratio predsjednik Uprave Boris Žgomba te njegov zamjenik i suvlasnik kompanije Sajto Salković.

- Bilo je svakakvih momenata, ali pamte se samo oni lijepi, kazao je obraćajući se gostima i zaposlenicima Žgomba koji se prisjetio skromnih početaka kada su startali u hotelu Rivijera nakon čega su se širili.

Na svim kontinentima

- Lijepo je slaviti 20 godina, a najponosniji smo na kontinuirani rast poslovanja i uspjeh. Počeli smo prije točno 20 godina sa četvero zaposlenih, a danas ih imamo više od 200. Obilježava nas to što smo sve godine, bez obzira na sve teškoće, rasli, nismo imali nikakvih padanja niti stajanja. Drago nam je i da zapošljavamo puno mladih ljudi, većim dijelom ovdje u Istri, ostatku Hrvatske te u dijelu jugoistočne Azije. Zadovoljni smo i veoma kvalitetnim odnosima s poslovnim partnerima, dobrom tržišnom pozicijom, snagom branda te odnosom i kvalitetom naših zaposlenika, rekao je Žgomba.

Kazao je da je Uniline brend koji ima svoju snagu na tržištu. Imaju više od pet tisuća partnera te je najavio kako će ulagati u tehnološki razvoj kompanije, no kao najveću vrijednost istaknuo je ljude.  

- Naš najveći dio posla je dovođenje gostiju u Hrvatsku. Jaka su nam europska i azijska tržišta, Južna Amerika te Rusija. Prisutni smo gotovo na svim svjetskim tržištima i kontinentima i negdje s više, a negdje s manje uspjeha gradimo svoju poziciju, kaže Žgomba koji ističe da su se upravo na Dalekom istoku etablirali kao možda jedan od najvećih hrvatskih turoperatora. Tu žele učvrstiti i ojačati poziciju jer postoji velik prostor za rast jer su to tržišta koja su tek otkrila Hrvatsku.

Vrijedna kompanija

Proslavu su uveličali tehnički ministar turizma Anton Kliman te direktor Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić zajedno s  istarskim županom Valterom Flegom i gradonačelnikom Pule Borisom Miletićem.

- Ovo je zaista vrijedna kompanija koja je od jedne male tvrtke postala jedna od najvećih putničkih agencija u Hrvatskoj, s najvećim prihodima i lijepom budućnošću da se dalje razvija. Oni su izuzetan subjekt u hrvatskom turističkom proizvodu i jako doprinose ostvarenju ove velike turističke brojke u 2016. godini. Bez njih to sigurno ne bi bilo moguće, rekao je Kliman.

Ivičić je pak istaknuo kako uspjeh koji je Uniline  gradio 20 godina nije mali te da je dokaz da se može uspjeti ako se zna što se želi.

- Uniline će ove godine u Hrvatsku dovesti oko 160 tisuća gostiju. Zajednički osmišljavamo promotivne aktivnosti na određenim tržištima. Naša najveća emitivna tržišta su Njemačka, gdje je Uniline jako prisutan, kao i u Austriji. Uniline je prisutan i u Francuskoj, Skandinaviji, Velikoj Britaniji te u istočnim zemljama – Češkoj i Poljskoj. Radi i na tzv. dalekim tržištima, posebno u Kini, a sprema se ući i na tržište Indije. Dakle, uvijek je ispred i to je ono što znači imati viziju, zaključio je Ivičić. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter