Žetva maslinarskih priznanja u Biogradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhunsku kvalitetu maslinovih ulja istarski uljari potvrdili su i pravom žetvom priznanja na dvanaestoj Medunarodnoj manifestacija maslinara i uljara - "Nocnjak 2010." koju je Zadružni savez Dalmacije proteklog vikenda organizirao u Biogradu. Smotra je okupila maslinare iz šest hrvatskih županija i iz inozemstva, a u natjecateljskom dijelu ocjenjivano je ukupno 270 uzoraka maslinova ulja.

Priznanje za najbolje intenzivno maslinovo ulje dobio je OPG Ratko Karic iz Buzeta, a priznanje za uljaru koja je preradila šampionsko maslinovo ulje dobila je Uljara Grubic iz Bala.

Šampion kvalitete pakovina extra djevicanskih maslinovih ulja je Olea BB Rabac za sortu buža. Zlatnu medalju za kvalitetu pakovine extra djevicanskog malinovog ulja dobili su; Olea BB Rabac za sortu frantoio, OPG Buršic Brtonigla, Brist olive OPG Anton Brajkovic Pula za ulje seline, Brist olive OPG Adriana i Slobodan Car Pula za ulje gorlato, Brist olive OPG Silvano Puhar Pula, OPG Biserka Bankovic Akelic Pula, William Negri Labin, Agrolaguna Porec za sortu ascolana, Željko Mirkovic Fiore OPG Fiore Vodnjan, Ipša d. o. o. Livade, Agroprodukt Pula za ulje salvela classic, Agrolaguna Porec, Fratelli Belci Lorenzo, Livio e figli Vodnjan za sortu buža, Agrolaguna Porec za sortu pendolino, Agrolaguna Porec za sortu picholino, OPG Balija Fažana i OPG Silvano Tanger Medulin.

Srebrnu medalju za kvalitetu pakovine extra djevicanskog maslinovog ulja dobio je OPG Mario Crnobori iz Pule, a broncanu OPG Damir Vižintin iz Oprtlja, OPG Luigi Coslovich iz Oprtlja i Lesina d.o.o. iz Sv. Nedjelje za sortu oblica.

U kategoriji ulja u rinfuzi, titulu vicešampiona kvalitete extra djevicanskog maslinovog ulja dobila je Oleatica - OPG Mirjana Srdar Buje. Zlatnu medalju za kvalitetu extra djevicanskog maslinovog ulja dobili su: Jasenka i Ratko Klaric iz Buzeta, Ratko Erlic iz Banjola, obrt Benvegnu iz Buja. Srebrnu medalju dobili su OPG Petar Palcic iz Brtonigle, Ivka Vlatkovic iz Novigrada, Jasenka i Ratko Klaric iz Buzeta, OPG Arvaj Tihomir iz Poreca, a broncanu OPG Anton Sladonja iz Pule.


Podijeli: Facebook Twiter