Žestoko za prvih 10 godina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radijska emisija koju dobro poznaju ljubitelji žestokog zvuka obilježila je svoje prvo desetljece postojanja i to kako prilici u dobroj i žestokoj atmosferi sinoc u klubu Uljanik. Publika je bila sastavljena od predstavnika mladih generacija i dobro poznata garde koja tradicionalno pohodi ovu manifestaciju, na kojoj su neki od njih ostvarili i svoje prve glazbene korake.

I jedni i drugi imali su priliku poslušati glazbene brojeve koji su obilježili povijest kao i današnje vrijeme metal glazbe i srodnih smjerova. Iz zvucnika su tako dopirali pjesme grupa kao što su Pantera, Metallica, Slipknot, Machine Head, Nightwish, Iron Maiden, Cannibal Corpse, In Flames i mnogih drugih.



Na velikom platnu vrtjele su se fotografije iz povijesti emisije, a na tim su fotografijama cesto zabilježeni i komicni trenuci vezani uz pulske sastave kao i pojedince sa scene. Publika se mogla dokazati i u nekim disciplinama spretnosti karakteristicnima za ovakve fešte, pocevši od brzog ispijanja piva do nezaobilaznih metal karaoka u kojima je medu pet odabranih kandidata pobjedio Puljanin Dino Topcagic, impresioniravši izvedbom „Immortal Rites“ grupe Morbid Angel. Topcagica je nakon urucenja nagrade publika na rukama odnijela s pozornice.

- Ova proslava obilježila je i zatvorila stvaralaštvo jedne dekade i pulske scene koja je od vremena vladavine nu metala s pocetka dvjetisucitih do danas doživjela mnoge promjene, no pokazala je undeground u Puli i dalje živi, da se konstatno razvija, donosi nove generacije i njegova buducnost je neupitna, zadovoljno nam je rekao Zlatko Gotovac, jedan od pokretaca i voditelja emisije.


Podijeli: Facebook Twiter