Žestoko uz istarske i zagrebacke bendove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Radijska emisija "Roštiljarka" na valovima pulskog Radio Maestrala surfa vec 12 godina. Tu je godišnjicu ekipa emisije ovoga petka u klubu Uljanik obilježila koncertnim maratonom.

Na sceni velike sale kluba pred oko 300-tinjak posjetitelja nastupilo je šest bendova raznih alternativnih žanrova Noisefight, Newtone i Flanger Danger iz Pule, labinski Soul Display te dva zagrebacka benda novije generacije Innergate i Narednik lobanja i vod smrti.

Koncertnu vecer zapoceli su Noisefight sa svojim melodicnim hard core punk pjesmama. Trenutno u pulskom studiju Partyzan snimaju i album prvijenac koji ce imati deset skladbi. Noisefight djeluje u sastavu: Marko Matana, vokal, Marko Bolkovic, bas gitara, Slavko Buncic, gitara, Neven Kacun, gitara, i Andro Bupic, bubanj.

Nešto iskusnija ekipa s frontmanom Debcem vec neko vrijeme djeluje pod imenom Flanger Danger. Jedan od njih je basist Balin, zatim bubnjar Paco i gitarist Karlo, autor i voditelj emisije "Metalurgija" Radio Pule. U stilski pitkom rock/metal zvuku donose kompaktnu glazbenu cjelinu koja najviše dolazi do izražaja uživo, a prošle su godine u osobnoj nakladi objavili demo materijal naslovljen "Sedam i druge apokalipticne pjesmice".

Novookupljeni Newtone donosi glazbeni stil koji se oslanja na aktualnu inozemnu alter/rock metal scenu. Energicnim nastupom najavili su ulazak u studio i snimanje albuma, a snimili su i videouradak za pjesmu "Save Me From Myself" koji se može pogledati na YouTubeu. Newtone djeluje u sastavu: Krešimir Vrcic, vokal, Marko Bolkovic, bas gitara, Saša Cabaravdic, gitara, Marko Boršcak, gitara, i Andro Bupic, bubanj.

Zagrebacki Innergate osvježio je vecer svojim heavy/trash progressive metal zvukom koji obilježava specifican glas vokalistice Marijane Varga. Narednik lobanja i vod smrti zagrebacka je old school speed/trash metal skupina koja kombinira trash metal te humoristicne tekstove u kojima parodiraju teme rata i okultizma.

Cast zatvaranja koncertne veceri pripala je labinskim pobjednicima Festivala labinskih bendova - grupi Soul Display. Radi se o peteroclanom post grunge/metal sastavu koji je premijerno nastupio na Roštiljarci Live. Ova je grupa dosad zabilježila brojne nastupe u klubovima diljem zemlje, a snimili su i videouradak za pjesmu "Pictures" koji je takoder moguce pogledati na YouTubeu. (Vedran ŠILIPETAR, snimio D. MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter