Žestoko kao šaka u oko

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Melodicni punk rock varaždinsko-koprivnickih One Step Away zatvorio je sinoc drugu koncertnu vecer 6. Anti-fa Festa (AFF) u Podzemlju Rojca. Predstavilo se pet izvrsnih i žestokih bendova, no ovoga puta pred mnogo više publike, što i nije iznenadujuce s obzirom na to da su nastupila imena poput ponovno okupljenih AK-47 i Loš Primjer.

Kao i vecer prije, pocetak svirke cekao dobrih 45 minuta, no standardni organizatorski izraz "dok se publika ne okupi" opravdan je cim su se na bini pojavili starogoricki Old School, Dead School, odnosno troclani O.S.D.S. Povici "hocemo još", aplauzi i zvižduci te dreka i divlje poganje od pocetka do kraja njihovog nastupa potvrda su da su O.S.D.S. ostavili mnogo fanova u Podzemlju nakon svog nastupa na Monteparadiso hcpunk festu 2008.

Drugi su se na bini pojavili AK-47, što je bio dovoljan razlog da se u skucenom Podzemlju traži mjesto više. Zagrebacki anarhohardkoraši u svom su povratnickom nastupu svom žestinom ispucali mnogobrojne hitove iz svojeg bogatog opusa.

Melodicni punk požeških Loš Primjer naišao je na plodno tlo u Podzemlju. Njihov repertoar satkan od starih hitova poput "Nicija ovca", "Emptiness", "Sloboda" i nešto novijih "E, ne" i "3. dimenzija" pružio je publici pregršt zabave.Apsolutni kaos utišao se tijekom nastupa švedskih Smash It Up!!, koji su na AFF zalutali u povodu turneje kojom promoviraju svoj debi-album "Not aimin', just swingin'". Spontanošcu, energijom i pokojom odlicnom obradom, poput pjesme "White Riot" grupe Clash, efikasno su zabavili okupljene.

Osim što su imali cast zatvoriti ovogodišnji AFF, One Step Away imali su i veoma zahvalnu publiku, cija se neumornost i žed za dobrom glazbom jasno ocitavala i u sitnim satima. Skakutavi, veseli, žestoki i lepršavi varaždinsko koprivnicki melodicni punkrockeri nisu ostavili mnogo mjesta za umor, privodeci odlicnu vecer više no dostojnom kraju.


Podijeli: Facebook Twiter