Žestoki varaždinski Cold Snap u pulskoj Mimozi


Varaždinski sastav Cold Snap, koji čine pjevač Jan Kerekeš, bubnjar Denis Roškarić, basist Zoran Ernoić i gitarist Leo Friščić, predstavit će koncertno svoju žestoku groove metal glazbu ove subote u pulskom caffe baru Mimoza.

Ovaj sastav ima impresivnu biografiju - u rujnu ove godine kreću na američku turneju, a kroz godine su dijelili pozornicu s bendovima kao što su Pro-Pain, Dead By April, Ektomorf, Disturbed, Suicide Silence, Unearth, Blind Guardian… a svakako valja spomenuti i da su nastupili na renomiranim metal festivalima poput Metal Camp, Metal Fest i Wacken Open Air.

Početkom 2015. objavljen je njihov treći studijski album nazvan "World War 3" za diskografsku kuću Eclipse Records. Na albumu se nalazi 12 pjesama, a producirao ga je kultni norveški metal producent Tue Madsen. Uz spomenuti album, Cold Snap su još objavili EP Mea Culpa (2005.), Empty Promises (2008.) i Perfection (2010. Made In Germany – music, MK II label).

Kao utjecaje koji su ostavili trag u njihovom glazbenom izričaju, Cold Snap navode sastave poput Disturbed, Suicide Silence, Korn, Rage Against the Machine i druge.

Također, spot za njihovu pjesmu "Monster" proglašen je jednim od najkontroverznijih spotova ikad snimljenih u Hrvatskoj, te je osvojio nagradu publike na 3. Split Spot Festivalu.

Koncert grupe Cold Snap u Mimozi ove subote počinje u 22 sata. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter