Žestoki One Bullet Left

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U ne baš popunjenoj Mimozi njemacka je death metal grupa One Bullet Left u subotu u žestokom jednosatnom nastupu predstavila debitantski album "Armageddon Sunrise".

Ova grupa iz Oberhausena koristi stilske elemente razlicitih žanrova metala, a okosnicu benda cine vodeci gitarist Önder Bölükbasi i basist Benjamin Biller koji su i najzaslužniji za mocnu zvucnu sliku. Uz povremene melodicne dionice, dojmljivo uvježbana, gotovo ispolirana interpretacija s puno struje, kontrole zvuka, zanimljivih ritmickih i gitaristickih detalja nailazila je iz pjesme u pjesmu na sve bolji prijem publike, ilustrirajuci u odnosu na slicne domace bendove bitno višu profesionalnu razinu.

Vjerojatno je tu i razlog što su zadnjih godina uspjeli dijeliti pozornicu s daleko poznatijim bendovima poput grupa Kreator i Paradise Lost.

Iako je pjevac Mario Gross tijekom snimanja albuma izjavio da, suprotno metal stereotipima, preferiraju tekstove s pozitivnom porukom, oni se baš i nisu razumjeli zbog vokalne interpretacije karakteristicne za taj glazbeni pravac.

Predgrupa bendu iz Oberhausena bila je pulska grupa Crown Hunt, a nakon Pule hrvatski dio turneje One Bullet Left završavaju koncertom u Zagrebu.


Podijeli: Facebook Twiter