Žestoke porcije metala i angažiranih tekstova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Po drugi put u Puli, a prvi put samostalnim koncertom sinoc su se u caffe baru Mimoza predstavili varaždinski groove metalci Cold Snap. Publika se u punoj Mimozi odijelila na mlade u prvim redovima i starije odostraga, no svi su podjednako uživali u žestokim porcijama metal glazbe i angažiranih tekstova koje su im Varaždinci spremno i skladno uz odlican scenski nastup isporucili s bine.

Predstavivši se u punom sjaju i s vrhunskom energijom Cold Snap su izveli, odnosno promovirali skladbe sa svog albuma prvijenca «Empty Promises». Uz žestoke a opet veoma razigrane gitaristicke metal rifove i odlicni vokal, te ritam sekciju koja svoju inspiraciju zasigurno pronalazi u opusu grupa poput Biohazard ili pak Rage Against the Machine, Cold Snap su predstavili kvalitetnu svirku satkanu oko dobro osmišljenih društveno-politickih, ali i introspektivnih tema u svojim tekstovima.

Grupa je izvela autorske skladbe poput «Insurrection», «Filthy Lies», «Sleep With Rage», «Lost Temptation» i «We Are», koje su odreda oduševile publiku. Prava "štala" nastala je prilikom izvedbe "The Structure Of Moshpit", koja je, kao što joj i ime govori osmišljena za raspomamljeno pogo divljanje. Ništa slabije nije prošla ni vrlo dobra "Mea Culpa" koja sadrži osjetnu dozu death metala.Uz pregršt vješto i diskretno ubacenih elektronskih i sintetskih efekata, za koje je bio zadužen ton majstor, kao i zvukom koji poprilicno asocira na metal bendove s pocetka 90-ih i pretke nu-metala, Cold Snap su izazvali izuzetno dobre reakcije mladih pulskih ljubitelja metal glazbe.

Cold Snap postoje od 2003. godine, prvi put su u Puli nastupili prije tri godine kao predgrupa Popeyeu, a bend cine pjevac Jan Kerekeš, Danijel Ribic, Leo Frišcic, Nino Frišcic, Denis Roškaric i Zoran Ernoic.


Podijeli: Facebook Twiter