Žestoka umaško-riječka porcija dobrog zvuka

Monox
Monox

Brojna publika okupila se u petak u maloj sali Kluba Uljanik, gdje su na večeri pod nazivom "Sonic Torment" u organizaciji ekipe Roštiljarke nastupila dva umaška i dva riječka benda - umaški Arya i Meant to Be te riječki Neglected i Monox. Ova umaško-riječka kombinacija bila je pravi mamac za sve ljubitelje žestokog zvuka - jer, svi bendovi su predstavili svoj autorski opus, tako da se tu našlo ponešto za svačiji ukus - od metalcorea preko prog death metala do alter rocka.

Koncertnu večer otvorio je mladi umaški alter rock band Arya, osnovan 2015. godine, čiji članovi imaju 17 i 18 godina, no na pozornici su pokazali da itekako imaju sviračkog umijeća kao i kvalitetne pjesme, a tome u prilog najbolje govori i publika koja je odmah pohrlila u prve redove te je nekolicina fanova i pjevala s njima uglas.

Pozornicu su nakon njih preuzeli prog death metalci Neglected iz Rijeke, također osnovani 2015. godine, koji su žestokom svirkom ubrzo pokrenuli dobro raspoloženu publiku. Inače, ovaj sastav je u godini kad je osnovan osvojio treće mjesto na kultnom RiRock festivalu demo bendova, a narednu godinu otvorili su znani lokalni festival Dark'O' Metal fest. Da nagrada nije bila bez pokrića, pokazali su i u maloj sali Uljanika, gdje im je publika virtuoznu svirku i energični nastup nagradila povicima podrške i aplauzima, a i u jednoj "mirnijoj" pjesmi na poziv pjevača Daria Deaka upalili su upaljače radi "romantične" atmosfere.

Riječki modern death metal sastav Monox djeluju od 2002. godine i dobro su znano ime metal scene u Hrvatskoj i inozemstvu, a njihov glazbeni izričaj i kvalitetna svirka priskrbili su im u Puli popriličan broj fanova. Njihov originalni pjevač Tonko Vukonić nije mogao doći na pulski koncert, pa se Monoxu za mikrofonom za pulski koncert pridružio frontman umaških Meant to Be Alen Hodović, koji se odlično snašao u izvedbi zahtjevnog repertoara pjesama grupe Monox. Monox su koncertni nastup završili pjesmom "Perfect Sky" s albuma "Perception Changes", a iako je oduševljena publika po završetku nastupa povicima "Hoćemo još!" pokušala namamiti Monox da nastave sa svirkom, momci su ipak poštovali koncertni raspored i prepustili pozornicu umaškim Meant to Be da u najboljoj maniri zaključe ovu odličnu koncertnu večer.

Energičnim metalcoreom Meant to Be su namamili publiku da s njima pjeva i skače, a valja napomenuti da iako djeluju od 2014. godine, već su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji, objavili su EP "Veni Vidi Vici" te su najavili i skori izlazak albuma prvijenca.

Cijela večer bila je nabijena pozitivnom energijom i u znaku prijateljstva - jer, četiri benda koja su nastupila pokazali su svesrdnu podršku međusobno, a i publika je itekako podržala njihovu svirku. Sudeći po interesu brojne publike, od kojih su mnogi došli iz svih krajeva Istre i Rijeke, manifestacije poput ove gdje se predstavljaju domaći autorski kvalitetni bandovi itekako su dobrodošle u pulskoj klupskoj ponudi. (Napisala i snimila Tea TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter