Žestoka pržiona s humanitarnim predznakom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Subotnja koncertna večer u pulskom caffe baru Mimoza posjetiteljima je donijela eksploziju sjajne glazbe i pozitivne energije koja je prštala s pozornice - na humanitarnom koncertu pod nazivom "Za Vladimira" nastupili su pulski Anger i umaški Meant to Be, dok je u pauzi posjetitelje svojim osebujnim i originalnim humorom zabavljao dobro znani stand up komičar i glazbenik Zoran Todorović Todor.

Koncertnu večer su otvorili umaški metalcore/posthardcore Meant to Be, sjajnog scenskog imidža i nastupa, koji su predstavili pjesme sa svog EP-ja, kao i nove pjesme koje će se naći na njihovu albumu koji namjeravaju objaviti u DIY izdanju nakon ljeta. Zanimljivo je da ovaj sastav nema basistu, već koriste semplirane dionice bassa, a u konačnici sve to čini odličnu žestoku glazbenu mješavinu, koju je prepoznala i publika u Mimozi te ih pozvala na bis.

Pulski Anger već su odavno prerasli gabarite lokalnih svirki, a to su pokazali kad su samouvjereno s pozornice publici servirali nevjerojatnu količinu energije i vrhunske glazbe koja je momentalno natjerala publiku da podivlja. Makar je njihov nastup zbog vremenskog ograničenja trajao kratko, oni su u nešto više od pola sata priredili užarenu atmosferu, a za izvedbe pjesama "Be Strong, Get Stronger" i "Metapren", Mimoza je doslovno eksplodirala. Inače, Anger su zgotovili svoj debitantski album "The Balcan Nightmare", te saznajemo da su još uvijek u potrazi za izdavačem. Do sada su kao singlovi predstavljene pjesme "Be Strong, Get Stronger" i "Who's Next" za koje je spotove radio Hrvoje Vrčić Mrva, a 3. travnja u pulskom klubu "Monte Paradiso" će i promovirati album. Do tada, kako nam kaže pjevač Angera Andrea Močinić Mex, planiraju predstaviti još jedan singl.

Koncert je održan u organizaciji Danora i Heni Tade te caffe bara Mimoza, a posjetitelji su svoje novčane priloge za liječenje Vladimira Vujovića ubacivali u posebne kutije. Svi koji žele sudjelovati u akciji, mogu svoj novčani prilog ubaciti u kutiju u caffe baru Mimoza do nedjelje, 15. ožujka. Naime, Vladimir Vujović basist je srpske grupe The Static, te otac dvoje maloljetne djece. Dijagnosticiran mu je višestruki karcinom te je u studenom 2014. i operiran u Beogradu, no potrebna su dodatna novčana sredstva za nastavak liječenja u Rusiji. S obzirom da je grupa The Static nastupala u Puli te su rado viđeni gosti na pulskim pozornicama, i Puljani su odlučili pomoći ovom akcijom koju su inicirali supružnici Tade. (Tea TIDIĆ, snimila Heni TADE)


Podijeli: Facebook Twiter