Žestok sukob na relaciji Milinovic - SDP

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Milanka Opacic kao glavna kreatorica SDP-ove socijalne politike kriva je zato što je Hrvatska u vrijeme koalicijske Racanove vlasti osiromašena za 5.511 djece - tako je ministar zdravstva i zamjenik šefice HDZ-a Darko Milinovic odgovorio danas na kritike glavne oporbene stranke da je novi zakon o socijalnoj skrbi loš i štetan i za korisnike i za djelatnike unutar sustava.

SDP-ovci Milanka Opacic i Davorko Vidovic na konferenciji za novinare ocjenili su da novi zakon ne jamci transparentnu dodjelu socijalnih naknada, smanjuje prava za roditelje teško oboljele djece te da nije osigurao rješenje za nezbrinutu djecu koja ne mogu naci smještaj u udomiteljskim obiteljima, a socijalne radnike svodi na cinovnike i birokrate.

- Bilo bi pristojno od ministra Milinovica da ovaj zakon povuce iz procedure, a ako ga donese, to je prva stvar koju cemo ukinuti kada dodemo na vlast, najavio je Vidovic.

Dvoje SDP-ovaca prozvalo je HDZ i zbog toga što nisu ispunili sedam godina staro obecanje o uvodenju socijalnih mirovina za osobe starije od 65 godina koje nemaju drugih prihoda.

Ministar Milinovic žestoko je odgovorio SDP-ovcima porucujuci im da su odabrali dobar datum za svoje primjedbe.

- Dan je varalica i ocito je da SDP-ovci žele varati i lagati hrvatski narod i o novom zakonu i o tome kako ce doci na vlast. Rezultat "socijalno osjetljive" SDP-ove vlasti je smanjenje broja rodene djece s 45.179, koliko ih je bilo 1999. godine na 39.678, koliko ih je bilo na kraju Racanove vlasti, kazao je Milnovic.

Kaže i da SDP u svom mandatu nije isplacivao rodiljne naknade nezaposlenim rodiljama, a zaposlene žene s pristojnih su placa padale na 900 kuna naknade kada zatrudne.

- Ne daj bože da dodu na vlast i ponovno osiromaše Hrvatsku za više od 5 tisuca djece, da smanje place za 20 do 40 posto, da ukinu nezaposlenim rodiljama naknade, a nezbrinutu djecu smještaju u institucije umjesto u udomiteljske obitelji - porucio je Milinovic SDP-u.


Podijeli: Facebook Twiter