Zesde Kolonne za rođendan Labin Art Expressa

Martin Voorbij na izložbi (R. SELAN)
Martin Voorbij na izložbi (R. SELAN)

Izložbom slika "Pokaži nadu", koju je u labinskoj Loži postavio Martin Voorbij, u srijedu je počeo četverodnevni program kojim nizozemska kulturno-umjetnička organizacija Zesede Kolonne iz Eindhovena obilježava 20. obljetnicu djelovanja Labin Art Expressa.

Slikar Voorbij izabrao je 120 slika autora iz 69 zemalja, koje su nastale na zamolbu Zesede Kolonne da ispune platno dimenzija 40x20 centimetara. Posjetitelji mogu glasati za rad koji im se najviše sviđa, a autor onoga koji dobije najviše glasova bit će o tome obaviješten. Ovo je uobičajena izložbena praksa koju organizacija provodi diljem svijeta.

Navečer je na programu radionica "Taiwuxigonga" Edwina van Ecka u Lamparni. Riječ je o kombinaciji kineskih vježbi tai chi i chi gonga, koju autor, inače glazbenik, godinama prakticira.

U četvrtak je na istom mjestu u 19 sati na rasporedu radionica joge, koju će održati učiteljica plesa i joge Barbara Mullin.

U petak u 20 sati iz Malog kazališta kreće umjetnička ruta Vincenta Damsa i Erika Vermeulena. Oni će praviti otiske malih objekata i fragmenata u starom gradu te ih naglašavati tako što će ih obložiti aluminijskim folijama. U 21 sat na pozornici Kod špine koncert će održati skupine Group Art Fou, sMTvUz i Hyde Park, koji će pokazati svoj dokumentarni film "Skrivena priroda".

Subotnji program počinje u 20 sati u Malom kazalištu gdje će biti otvorena izložba Koena Delaera, a zatim će publika vidjeti film koji će Kamiel Rongen i Anne Fehers snimiti tijekom boravka u gradu, kratke filmove putujućeg kina Guerilla Scope te filmsku instalaciju "Skitnica" Jeroena Doorenweerda. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter