Zepterova jahta u pulskoj luci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jahta "Joy me" u vlasništvu najbogatijeg Srbina Philipa Zeptera, alias Milan Janković, u 14 sati uplovila je u pulsku luku. Vezana je na Riječkom gatu i ondje će ostati dva dana, najavljuju. Ova uistinu impresivna jahta građena je u Kraljevici, a dovršena u šibenskom brodogradilištu Prgin. Procjenjuje se da je Janković za tu jahtu potrošio oko 30 milijuna eura. Zato za tjedni najam ove megahajhte treba izdvojiti 200.000 eura.

        Ova megajahta plijeni pozornost po Jadranu zbog svojih boja čija kombinacija crvenog, bijelog i žutog na vanjskoj oplati uistinu vuče pogled. Brod je dugačak 50 metara, širok je devet, gazi 2,5 metara i teži 620 tona. Dva "cummins" pogonska dizelska agregata razvijaju maksimalnu krstareću brzinu od 14 čvorova. NA jahti plovi 12 gostiju i isto toliko posade. Ima master kabinu, vip kabinu i četiri dvokrevetne kabine. Dizajn broda potpisuje Srđan Djaković a interijer dizajnerica Marijana Radović. Uz sve ostale ljepote, Joy me ima sunčalište, teretanu, saunu i sobu za kromoterapiju, salon i bar s drvenim bijelim ljuljačkama.

        Philip Zepter već 22 godine živi i radi u Monacu. Njegovo se bogatstvo procjenjuje na vrtoglavih pet milijardi dolara, a stekao ga je prodajom kvalitetnog inox posuđa u više od 44 zemalja svijeta. Zepterova splitska tvrtka nastavit će s izradom luksuznih jahti i to također u brodogradilištu u Šibeniku. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter