Zepter zbog jahte tuži Slovence

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Trebao je to biti još jedan uspješan potez poznatog srbijanskog biznismena i jednog od najbogatijih ljudi Europe, Philipa Zeptera kada je sebi odlucio pokloniti, a svijetu pokazati jahtu totalno drukciju od drugih. Medutim, zbog loše odradenog posla unutarnjeg uredenja Zepterovi odvjetnici na trgovackom su sudu pokrenuli postupak protiv slovenske tvrtke Kolpa-invest, a pedesetmetarska jahta "joyMe", koju je projektirao poznati splitski arhitekt brodova Srdan ?akovic, prošli je petak naprasno iz kraljevickog brodogradilišta preseljena u Nauticki centar Prgin kraj Šibenika.

Tvrtki Kolpa-invest iz Novog Mesta, koja posluje u sastavu slovenske Kolpe, povjeren je posao uredenja interijera jahte, ciji je unutrašnji dizajn osmislila mlada Zepterova sunarodnjakinja Marijana Radovic iz milanskog studija Stand by. Zašto, kako i tko je kriv - postoje dvije strane price.

U Zepterovom timu glavnu je rijec, umjesto Trogiranina Blaža Bublea, koji je nedostupan za naše pozive, preuzela Lidija Petricevic, koja je potvrdila da su donedavnu poslovnu suradnju sa Slovencima sada preuzeli odvjetnici.

Bez uvijanja, Petricevic je objasnila da je do prekida suradnje s Kolpa-investom došlo zbog njihovih probijanja rokova i nekvalitetno obavljenog posla. Spominju se loše postavljene plocice, ormari koji nisu u planiranim gabaritima, pa cak i izgled šanka na najgornjoj palubi, odmah pored velikog jacuzzija, koji bi se, navodno, više uklopio u gostionicarski ambijent nego u jahtaški luksuz.

Slovenska strana price je, naravno, drukcija. Direktor Kolpa-investa Andrej Jerina u dopisu navodi da su kritike iz Philip Zepter Jahte plasirane zbog izbjegavanja placanja njihovih obveza. O kojem je tocno iznosu rijec, nismo uspjeli doznati. Petricevic, pak, tvrdi da su sva placanja prema Kolpa-investu bila avansna te da je preostao tek jedan mali dio. Medutim, nakon probijenih termina i nekvalitete, kaže Petricevic, moguce je da sve dosad placeno i neplaceno dobije i sudski epilog.

- Mi smo obavili naš posao sukladno našoj ponudi i ugovoru. Narucitelj je postupio neprofesionalno jer nije osigurao potrebne dokumentacije prema ugovoru, isto tako narucitelj je nestrucno vodio i koordinirao projekt. Postupak Philip Zepter Jahta sada vodi na nadležnom sudu, a mi pripremamo svoju tužbu prema narucitelju, odgovara Jerina.

- Naša tvrtka kontinuirano izvodi redoviti program za jahte i obavila je poslove opremanja dijelova interijera više brodova po zapadnoj Europi, zakljucuje se u dopisu koji smo dobili od Jerine.

Zepterova jahta, ciji su trup izgradili kraljevicki brodograditelji i za to dobili oko tri milijuna eura, prošla je probne plovidbe i ima sve potrebne papire za plovidbu. Izvana, dakle, sve štima. Problem je unutrašnjost. Definitivno je da ce, kada jednom bude završena, Zepter sa svojom prvom jahtom, nakon vlastitog aviona i ostalih cuda kojima raspolaže, izazvati ono što je htio - zamijecenost.


Podijeli: Facebook Twiter