Zenzerovic: Rojc bez garažne kuce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Na platou ispred Rojca ostat ce poligon za autoškole i dosadašnje parkiralište, garažna se kuca tamo nece graditi, a zaista nisam cuo da je bilo tko iz Grada rekao da ce se parking na tom prostoru naplacivati", rekao je procelnik ureda Grada Pule Bernard Zenzerovic na okruglom stolu o Rojcu.

Rasprava na okruglom stolu, koji je u srijedu organiziralo Društvo arhitekata Istre, svela se na konflikt izmedu predstavnika Grada Pule i predstavnika Rojca o tome hoce li se ispred zgrade bivše vojarne izgraditi garažna kuca, premda je bio predviden širi raspon tema - medu ostalim kakav javni prostor je Rojcu neophodan te je li dvorište Rojca prostor okupljanja, igre ili infrastrukture i tome slicno.

Okrugli stol u MMC-u Luka moderirao je Leonid Zuban iz Društva arhitekata Istre, a govornici su bili Giordano Škuflic, procelnik Odjela za prostorno uredenje, Erik Lukšic, procelnik Odjela za društvene djelatnosti, Gordana Lanca iz Službe za zastupanje Grada, Dušica Radojcic, clanica koordinacije Rojca, Marko Grbac Knapic, clan koordinacije Rojca, i Marko Percic, clan Pulske grupe i Društva arhitekata Istre, te Bernard Zenzerovic.

"Rojcani s pravom strepe o tome što ce se dogoditi s platoom ispred zgrade jer poznaju narav odluka Grada koja su spekulativno komercijalne kada su javne površine u pitanju", kazala je Radojcic.

Škuflic je rekao da prostor ispred Rojca zjapi prazan te da bi, buduci da se na njemu ništa ne organizira, mogao iskoristiti za dobrobit svih gradana. "Ne znam zašto sada svi spominjete garažnu kucu. Ona doista postoji u prostornom planu, ali samo kao mogucnost", dodao je.


Podijeli: Facebook Twiter