Ženski seksepil u muškom odijelu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ako su prošle sezone inspiracija mnogih dizajnera sa svjetskih tjedana mode bile osamdesete, nedavno održan New York Fashion Week dokazao je da su se kreatori odlucili otici još malo u prošlost. Dvadesete, tridesete, cetrdesete, pedesete, šezdesete i "lude" sedamdesete posve su osvojile modne piste americke modne prijestolnice, a njihov najvjerniji pobornik bio je slavni Marc Jacobs koji je predstavio kolekciju stvorenu da, cim se svjetla pozornice ugase, side na ulice velegrada.

Vrlo nosive i prakticne suknje, haljine i kaputi krojeni za "stvarnu ženu", pregršt vune, tvida i kože svojevrsna su garancija za uspjeh, no zanimljivo je da ovoga puta dizajneri nisu igrali na kartu ženstvenosti, vec su, upravo suprotno, mahom inspiraciju pronašli u muškom ormaru.



Ženskom tijelu prilagodena muška odijela, hlace visokog struka i sakoi, tek neznatno strukirani kaputi i gotovo vojnicki strogi krojevi koji dominiraju cak i u elegantnim, vecernjim kreacijama u kombinaciji s vrtoglavo visokim platformama otkrivaju snažnu, beskompromisnu ženu koja s punim pravom "nosi hlace". Strogocu i jednostavnost u tamnim nijansama s naglaskom na crnoj, modroj i smedoj razbija tek mjestimicno cipka, odnosno u casual varijantama prevelike hlace, majice i dolcevite takoder "muškog" karaktera.

Treci utjecaj koji je cešce karakteristican za londonske, no za njujorške modne piste je utjecaj punka koji se ogledao u pripijenim kožnim kombinacijama stvorenim za mršavice, ali i mnoštvu modnih dodataka poput torbica i cipela ukrašenih zakovicama. Na tom tragu ostala je Gwen Stefani sa svojim brandom L.A.M.B., ali i mnogi drugi dizajneri koji žensku siluetu za jesen 2010. vide upravo u kombinaciji muškog odijela i "ženskog" punka.


Podijeli: Facebook Twiter