Ženski glazbeni Ćakulin

(K. BOLKOVIĆ)
(K. BOLKOVIĆ)

Gošće posljednjeg održanog Ćakulina u Shipyardu bile su Ines Nožica i Manuela Svorcan.

Nožica je svoje prve glazbene korake započela u Puli u vrtićkoj dobi, da bi se u srednjoj školi ozbiljnije posvetila glazbi. Godine 2009. osvaja prvu nagradu na Malom Histria Festivalu u Puli, nakon čega je gost na koncertu Michaela Boltona.

U Zagrebu nastavlja obrazovanje na fakultetu Fizioterapije te kasnije paralelno upisuje Ekonomski fakultet Zagreb. Po upisu na fakultet pridružuje se sastavu Mayales koji iste godine osvaja Porina za najbolji album godine, najboljeg producenta i najbolji alternativni album. U međuvremenu se pridružuje i sastavu Natali Dizdar te je njezin back vokal već pune tri godine. Dijelila je pozornicu sa Sašom Lozarom, Ervinom Baučićem, Valerijom Nikolovskom i drugima.

Manuela Svorcan živi trenutno u Zagrebu gdje je završila Učiteljsku akademiju. Glumila je u predstavama "Trnoružica", "Mačak u čizmama", "Kako je Kraš ukrao Božić", mjuziklima "Crna kuća", "Uskrsli", "Legenda Ružice grada", "Diokles", "Pacijenti", "Život za život", "Pepeljuga", te u reklamama, filmovima…

Ove su se mlade umjetnice predstavile uz pratnju gitarista Tonija Selakovića. Razgovaralo se o djetinjstvu, odrastanju i karijeri, a na kraju su završili otpjevavši svjetske hitove.

Domaćini su bili Dina Cvek (Stres film) i Filip Zoričić (Institut Mediterran). (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter