Ženska večer smijeha u INK-u

Marina Orsag (D. ŠTIFANIĆ)
Marina Orsag (D. ŠTIFANIĆ)

Ženska večer u znaku smijeha održat će se u ponedjeljak, 16. siječnja u 20.30 sati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Ovoga puta mikrofon preuzimaju četiri vrsne komičarke koje suvereno vladaju regionalnom stand up scenom i više nego uspješno pariraju svojim muškim kolegama. One su: Martina Ipša (SLO), Marina Orsag (HR), Jelena Radanović (SRB) i Miranda Lončar (BiH).

Svaka od njih iza sebe ima višegodišnje iskustvo i brojne nastupe u svojim državama, u državama regije, a i diljem Europe. Svojim su humorom nasmijale na tisuće ljudi i samim time dokazale kako žene itekako imaju smisla za humor.

Martina Ipša je jedna od početnica stand up komedije u Sloveniji i jedna od najboljih slovenskih stand up komičarki. Sa svojim nastupom koji je pun originalnosti i direktnosti, je popularna kod publike različitih profila. U deset godina karijere nastupala je u više država i osim na slovenskom, nastupa i na engleskom te hrvatskom jeziku. Ne samo da se bavi stand up komedijom, Martina i piše komedije za kazalište, kreirala je emisije za televiziju i redovni je gost slovenskih televizija.

Marina Orsag osnivačica je Večeri otvorenog mikrofona, stand up comedy radionica te comedy kluba Studio Smijeha, kao i jedna od osnivačica same stand up comedy scene u Hrvatskoj. U jedanaest godina karijere iza sebe ima više od 2.000 nastupa u regiji i svijetu, titulu Najbolje stand up komičarke Balkana 2013. te najboljeg komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015.

Jelena Radanović je rezident komičarka organizacije Standup.rs i prva dama stand up scene u Srbiji. Svojim humorom i talentom plijeni i ruši predrasude o tome da je stand up muški posao. Nastupala je širom regije, kako u svom matičnom klubu Ben Akiba u Beogradu, tako i u klubovima, kazalištima i na najvećim regionalnim festivalima.

Miranda Lončar od početka bavljenja stand up komedijom 2007. godine je odradila pozamašan broj nastupa. Obišla je cijelu regiju, od Ljubljane preko Sarajeva do Beograda, a može se pohvaliti i nastupima u Londonu, Budimpešti, Zürichu. Ova rođena Mostarka snimala je i za "Stand-up Express" Comedy Central.

Sve četiri dame su, uz kolege iz regije i uz organizaciju Standup.rs, nastupale u emisiji Stand up & More, koja je bila emitirana na Comedy central Extra.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti online, te u INK-u. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter