"Ženom neka se zove" u staroj tiskari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Inat je u 26 godina postojanja održao cak 30 premijernih predstava, a ovog ponedjeljka publika ce moci pogledati žensku predstavu 'Ženom neka se zove' u prostorima stare tiskare. Rijec je o hrvatskoj premijeri predstave koja je igrala u francuskom gradicu Barjacu krajem prošlog mjeseca", kazao je Branko Sušac, voditelj Kazališta Dr. Inat, na konferenciji za novinare.

Sušac, koji potpisuje i režiju predstave, napomenuo je da je ona nastajala godinu dana, što zbog promjene prve postave glumica, a što zbog rebalansa gradskog proracuna.

"Cilj predstave bio je uklopiti u jednu cjelinu price tri žene. Teško ju je bilo realizirati jer je moja nakana bila da tri glumice u predstavi, Sabina Alicic, Petra Rajh i Irena Bockai, ostanu svoje na sceni te da ne mijenjaju karaktere. Tako sam želio iskoristiti njihove osobine", pojasnio je Sušac. Scenografkinja Roberta Weissman Nagy je kazala da joj je ovo prvi put da suraduje sa Sušcem.



Irena Bockai
je kazala da je uživala samo posljednjih mjeseci rada na predstavi, i to dolaskom Sabine Alicic. "Tada nam se sve posložilo, a buduci da su price zaista intimne te da nismo radile po nekom stranom predlošku, bilo je puno teže raditi, no ujedno i ljepše", kazala je Bockai.

Vedran Mijic
je odabrao glazbu za predstavu, a ujedno je i ton-majstor, dok Marko Bolokovic potpisuje dizajn rasvjete. Autor plakata je Predrag Spasojevic kojem je ova predstava i posvecena. Predstava ce igrati u ponedjeljak i u utorak u pulskoj staroj tiskari u 20.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter