Zennaro: Zašto više Klubu Srba nego Zaj.Talijana?


Zbog čega se iz gradskog proračuna za aktivnosti Kluba Srba Grada Poreča u tekućoj godini izdvojilo 88 tisuća kuna, dok je lani bilo odobreno 27 tisuća, na aktualnom je satu porečkog vijeća pitao Maurizio Zennaro (Kosićeva nezavisna lista) ocijenivši da se radi o političkom klijentelizmu, a ne poštivanju kriterija.

Za usporedbu je kazao da je autohtona Zajednica Talijana čiji brojni kulturni programi okupljaju 500-tinjak korisnika, za razliku od 150 korisnika programa Kluba Srba, iz gradske kase dobila 74 tisuće kuna. Dogradonačelnica Nadia Štifanić Dobrilović je kazala da prijavljene programe procjenjuje neovisna komisija, te da će ZT dobiti dodatnih 78 tisuća kuna za renoviranje stolarije u sjedištu početkom srpnja s čime se Zennaro nije složio kazavši da se ne mogu miješati programi s radovima te navevši da se prema daje udrugama koje okupljaju mlade, kreativne i aktivne snage kao što su Garažno društvo, USB…

Zapušteno skladište Vindije

Eugen Stanissa (IDS) je pitao kada će se urediti zapušteno skladište Vindije na što mu je dogradonačelnik Loris Peršurić odgovorio da je od sadašnjeg vlasnika Agrokora zatraženo da objekt valorizira, trajno osigura ili sruši, dok je s policijom dogovoreno da osobe koje nađe u tom objektu sankcionira. Stanissu je zanimalo također kada će se graditi dječje igralište u Stanciji Vergotini na što mu je komunalni pročelnik Marino Poropat kazao da se trenutno traži točna lokacija, a uslijedit će natječaj i montaža još u ovoj godini.

Tko će snositi odgovornost za 400 tisuća kuna kazne koje je Odvodnja Poreč morala platiti zbog neuspjelog natječaja za gradnju pročistača pitao je Dražen Prgić (HDZ) na što mu je direktor tvrtke Milan Laković kazao da je bilo najlakše poništiti natječaj, jer formalnopravno ili administrativno nijedna ponuda ispisana na čak 2.500 stranica nije bila potpuno ispravna, međutim, na rizik provedbe su se odlučili zbog faktora vremena. Rodoljuba Kosića je zanimalo koliko je dosad Odvodnja Poreč ukupno novčane kazne morala nadoknaditi žaliteljima, na što će dobiti pisani odgovor. Kosić je predložio da se ogradi gradilište kod rotora Portun neizgrađenog trgovačkog centra "Istra Mall" koji je postao "šaka u oko".

Za novu strategiju turizma

Daniel Šaškin (Mekotina nezavisna lista) je zatražio da se održi tematska sjednica o porečkom turizmu te donese nova strategija turizma budući da je dosadašnje usmjerenje na obiteljski turizam onemogućilo produljenje sezone iz jednostavnog razloga što obitelji mogu na godišnji odmor samo kada nema škole, u tri ljetna mjeseca.

Vladimir Sladonja (Kosićeva nezavisna lista) ponovno je zatražio sazivanje tematske sjednice o investiciji Riviera Adrije na otoku Sv. Nikola o kojoj bi, smatra, zbog svoje lokacijske važnosti gradsko vijeće trebalo dati svoje mišljenje. Također je zatražio da se pokrene izrada novog UPU-a Saladinka-Sv. Martin kojim bi se područje proglasilo poslovnom zonom te minimalna površina parcele smanjila na 1.500 četvornih metara.

Manuela Janko (IDS) je zatražila da se na području Velog Maja saniraju pristupni putovi, šahtovi i oštećenja nastala prilikom aktualne rekonstrukcije državne ceste, na što je komunalni pročelnik Marino Poropat odgovorio da su već upozorili izvođače na tu obavezu. Zašto nije proradila javna rasvjeta od rotora kod Stancije Vodopija do trgovačkog centra Kaufland pitala je Snježana Mekota (Mekotina nezavisna lista) na što joj je pročelnik Poropat odgovorio da se redukcija zbog štednje primjenjuje na čitavu porečku zaobilaznicu. Mekota je kazala da se zbog neispravnog šahta igralište u Novom naselju redovno u kišno vrijeme pretvara u bazen na što je odgovoreno da će se problem sanirati. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter