Ženi podvalili madionicarski novac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska je policija provela kriminalisticko istraživanje nad 14-godišnjakom i 15-godišnjakom iz Pule zbog sumnje da su pocinili kazneno djelo krivotvorenja novca.

Naime, jucer oko 13 sati na autobusnom kolodvoru u Puli 55-godišnjakinji iz Buja pristupio je 15-godišnjak koji ju je zamolio da mu promijeni novcanicu od 200 kuna za dvije novcanice od 100 jer mu se žuri na autobus.

Nakon što mu je žena zamijenila novac s tom je novcanicom pokušala kupiti autobusnu kartu, no službenica na autobusnom kolodvoru rekla joj je da se radi o krivotvorini.

Obavljenim kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da se na oduzetoj novcanici nalazi natpis koji ukazuje na to da se radi o novcu namijenjenom za izvodenje madionicarskih trikova te da je spornu novcanicu 14-godišnjak, tijekom jucerašnjeg dana, dobio od prijatelja u školi, nakon cega se s 15-godišnjakom dogovorio da je zamijene za "prave" kune.

Radi osnovane sumnje da su Puljani pocinili kazneno djelo krivotvorenja novca, protiv njih slijedi podnošenja izvješca Opcinskom državnom odvjetništvu za mladež.


Podijeli: Facebook Twiter