Ženi oteli novac od prodane zlatnine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za razbojnicku kradu pocinjenu 16. ožujka u Umagu nad 35-godišnjom Umažankom kojoj je oteto nekoliko tisuca kuna policija sumnjici njezinog dvije godine starijeg sugradanina i 25-godišnjaka iz mjesta Gundinci u brodsko-posavskoj županiji.

Umažanka je 16. ožujka u jutarnjim satima u poslovnici za otkup lomljenog zlata u Umagu prodala nakit i za to dobila nekoliko tisuca kuna. Potom se uputila Ulicom Joakima Rakovca gdje joj je prišao 25-godišnjak, koji se predstavio kao policijski službenik te je od nje zatražio da mu pokaže stvari koje ima kod sebe. No, lažni je policajac najednom zgrabio njezin novac i gurnuo ju na pod. Vidjevši da žena ima i mobitel, pokušao je domoci ga se, ali ga je Umažanka u tome sprijecila pa je pobjegao.

Kriminalistickim istraživanjem utvrdeno je da je u kaznenom djelu sudjelovao i 37-godišnjak iz Umaga koji je bio u poslovnici za otkup lomljenog zlata u isto vrijeme kada i 35-godišnjakinja te je, vidjevši da je žena dobila nekoliko tisuca kuna za nakit, kontaktirao 25-godišnjaka. Muškarci su se dogovorili da ce 25-godišnjak pratiti ženu i u pravom joj trenutku oduzeti novac, a za to vrijeme 37-godišnjak ce ga cekati s vozilom u blizini.

Kao što je i dogovoreno, nakon što je 25-godišnjak ukrao novac pobjegao je do vozila Umažanina koji ga je odvezao s mjesta dogadaja. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter