Žene vole zamišljene muškarce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Decki, ako želite izgledati seksi i privuci cure, nemojte se previše smiješiti, radije budite zamišljeni ili stidljivi. Cure, vi taj savjet ignorirajte.

Radosne muškarce žene smatraju manje seksualnom privlacnima od onih ciji izraz lica pokazuje da su ponosni ili svjesni kako su ucinili nešto loše, tvrde kanadski istraživaci.

U studiji nedavno objavljenoj u casopisu Emotion americkoga društva psihologa, istraživaci su muškarcima i ženama prikazivali slike lica osoba suprotnoga spola. Zatim su sudionike pitali da kažu kakva je njihova prva reakcija u vezi sa seksualnom privlacnošcu.

Muškarci koji se smiješe ženama su prilicno neprivlacni, kaže Jessica Tracy, voditeljica istraživanja i profesorica psihologije sa sveucilišta u Britanskoj Columbiji.

Muška je reakcija bila upravo suprotna. Žene koje se smiješe apsolutno su privlacne. To je najprivlacnija ženska osobina, rekla je Tracy u intervjuu.

Istraživaci priznaju kako ne shvacaju razliku izmedu muške i ženske reakcije na smiješak. Nasmiješeni se muškarac cini feminiziranim ili previše željnim seksa, kažu.

Studija još potvrduje tvrdnju da žene privlace loši decki. Ženama su privlacni tipovi poput Jamesa Deana ili vampira Edwarda. Decki koji imaju manu, znaju za nju i ona ih muci, kaže znanstvenica.


Podijeli: Facebook Twiter