Žene uvijek žele biti 3 kilograma lakše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo sve žene i djevojke, bez obzira koji konfekcijski broj nosile, žele biti barem malo mršavije. Kako tvrde strucnjaci, velik broj žena smatra da bi svojom linijom bile zadovoljne kad bi skinule još tri kilograma.

"Društvo u kojemu živimo povezuje mršavost s mnogo pozitivnih karakteristika kao što su samokontrola, elegantnost, atraktivnost i mladost", objašnjava profesorica Sarah Grogan.

Gotovo sve žene u dobi od 16 do 63 godine žele smršavjeti i skinuti ta "carobna" tri kilograma. Smatraju da ce im vitkija linija dati i bolji oblik tijela. Porazno je i to što ce velik broj žena bez problema izrecitirati cijelu listu stvari koje ne vole na sebi, no teško ce se sjetiti onoga što im se svida.

Profesorica Grogan tvrdi i da vecina žena smatra kako bi bile znatno samouvjerenije i zadovoljnije same sobom kada bi smršavjele. Medutim, takvo razmišljanje ima i dosta cvrstu podlogu – ranija istraživanja pokazala su da se mršaviji ljudi smatraju privlacnijima te bolje prolaze i na intervjuima za posao, a cak se i rjede sumnjice za zlocine.

Profesorica Sarah tvrdi da su žene gotovo geneticki programirane da pokušavaju uvijek biti što bolje i ljepše, no tanka je granica izmedu izmedu normalne i opsesivne želje da gubitkom kilograma.

"Žene najcešce žele izgubiti samo tri kilograma jer je tu željenu kilažu relativno lako postici. Mršavljenje je u tom slucaju moguce usmjeriti samo na pojedine dijelove tijela, a društvo ce tu odluku odobravati", tvrdi profesorica Grogan.


Podijeli: Facebook Twiter