Žene u crnom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjecate se onog filma "Women in red" (Žena u crvenom)? Danas necu o ženi u crvenom vec o "woman in black" (ženi u crnom). Svaka od nas sigurno ima barem nekoliko crnih komada odjece, obuce ili koju crnu torbu.

Cak i mnoge poznate face iz modnog miljea ne mogu bez crnog. I prve revije održane u New Yorku za modnu jesen i zimu 2010./2011. bile su u znaku crne (ne)boje. Ujutro ne treba puno razmišljanja oko sparivanje odjevne kombinacije jer crno vam je nadohvat ruke.



Može to biti crno od glave do pete ili samo tracak ili crno kao glavna boja u onim temeljnim komadima naše jesensko- zimske garderobe. Crno je i saveznik kada ste nakupile koji kilogram viška, ali to ne znaci da morate nositi samo crno.

Izvrsno funkcioniraju crni kaputi. Mogu biti sportskog kroja, elegantni samo na preklop i stegnuti u struku pojasom ili na dvostruko kopcanje i s detaljima posudenim iz vojnickih uniformi (military look je iznova in). Baloneri, debele jakne (pa i one poput debelih jorgana) ili pelerine vole crno.



No, nije svaka crna ista crna. Ta razlicitost jako ovisi o materijalima. Crna u svili nije isto poput crne u cistoj runskoj vuni ili crne u moheru ili crne od baršuna. Neka crna je sjajna, a druga je mat. I u tome se ogleda ljepota crne. Ali to daje i mogucnost da se kombiniraju razne crne.

Crna kožna jakna ili crno odijelo su modni evergrini. Oni su podloga za brojna modna eksperimentiranja i stvaranje raznih stilova ovisno o prigodama, ali i o raspoloženjima. Crna kožna jakna, traperice i majica (naprimjer crna dolcevita) ce uvijek biti moderni. Na crno odijelo obucite bijelu košulju i možete tako skockane otici gdje god želite. Ili ga oživite nekim otkacenim šalom ili maramom.



Ne zaboravite na crnu torbu. Onu malu clutch torbicu ili one u maksi izdanju koje su sada ipak nešto manjih dimenzija nego ranijih godina. I crne cizme uvijek dobro dodu. Tako aktualne cizme iznad koljena prekrasno izgledaju kada su od mekane crne antilop kože.


Podijeli: Facebook Twiter