Žene pohrlile gledati erotski filmski hit

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"I do not make love. I fuck", citat je glavnog junaka u filmu "Pedeset nijansi sive" Christiana Greya koji se od četvrtka počeo pokazivati u Kinu Valli. Ta rečeno zorno dočarava i o kakvom je tipu filma riječ, iako je to zapravo ekranizacija istoimene trilogije autorice E. L. James u kojoj glavni junak svoje sado-mazo (neki bi rekli perverzne) seksualne fantazije ostvaruje s mladom djevojkom.

Eto, bilo je to dovoljan razlog da veliki broj Puljana pohrli u četvrtak na prvo prikazivanje filma, a bila je riječ mahom o ženskoj populaciji i tek sporadično, mladim parovima. Kada se zna da kino Valli ima nešto više od 200 sjedećih mjesta, te da su karte rasprodane pet dana unaprijed, sve do utorka, a i tada se mogu naći tek sporadično mjesta sa strane, tada se može steći i dojam o kolikom je interesu riječ. Valja pritom napomenuti da su neki dolaziti pitati za bilo kakvo mjesto, a bili su voljni čak i sjediti na stepeništu.

Mi smo zatekli mladi par koji su željeli rezervirati u Rijeci, no onda su čuli da će biti i u Puli te usred tjedna uspjeli rezervirati karte, ali ne baš na najboljoj poziciji. Nije bitno, kažu, bitno je da će oni među prvima taj film i pogledati. I na blagajni kina saznajemo da karata sve do utorka više nema, osim ukoliko netko ne otkaže rezervacije ili pak ne dođe pola sata prije po svoju rezerviranu kartu. Tada se one prije projekcije puštaju u prodaju.

"Treba reći da su sva sjedala po sredini kina prodana za svih 14 dana projekcije, tako da doista ostaju samo ona sa strane", kažu nam u kinu. Za sve one koji u ovom turnusu u veljači ne uspiju pogledati ovaj svjetski hit ostaje utjeha da će se film u pulsko kino ponovno vratiti već u ožujku. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ, snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter