Žene lošije parkiraju od muškaraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postoji samo jedna stvar koja je gora od mucenja dok se pokušavate parkirati na vrlo malo parkirno mjesto, a to je da vas netko promatra dok to cinite. U ovakvoj situaciji, pokazuje istraživanje, nalaze se cešce žene.

Žene najviše problema imaju s bocnim parkiranjem jer im je teško smjestiti automobil bocno izmedu još dva automobila. Vjerojatno je to razlog zašto ce žene dva puta cešce od muškaraca zatražiti od nekoga drugog da im parkira automobil.

Tri cetvrtine žena priznalo je da im je problem automobil bocno parkirati cak i kada ima dovoljno mjesta za njihovo vozilo. Svaka peta žena izjavila je da je potpuno bespomocna u takvim situacijama. Muškarcima se takve situacije znatno rjede dogadaju.

Nedavno provedeno istraživanje obuhvatilo je 4200 vozaca, od toga je bilo 1428 muškaraca i 2772 žene. Iako ce otkrivene teze neki prozvati diskriminacijom, istraživanje je ipak pokazalo da parkiranje bolje ide muškarcima.

"Kada je rijec o stavu prema parkiranju, neosporno je da postoji razlika izmedu muškaraca i žena. Neki tvrde da muškarci imaju prirodnu nadarenost za takve stvari, a mi smo potvrdili da se oni uistinu bolje snalaze s parkiranjem", istaknuo je Brian Martin, direktor osiguravateljske kuce za motorna vozila koja je i provela istraživanje.

47 posto žena priznalo je da im je jako teško parkirati vozilo kada znaju da ih se promatra dok to cine. 81 posto žena ima problem kada ih drugo motorno vozilo ceka da se parkiraju jer ih to cini nervoznima.


Podijeli: Facebook Twiter