Žene i cvijece Tanje Ostojic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novigradska Zajednica Talijana u svom je izložbenom prostoru priredila izložbu likovnih radova mlade slikarice i dizajnerice Tanje Ostojic iz Kaštelira. Pod nazivom "Žene i cvijece" Tanja se predstavila s dvadesetak ostvarenja u raznolikim tehnikama - od ulja na platnu, enkaustike, pa sve do eksperimenata s gradevinskim materijalom i pijeskom za fasade.

Publiku su posebno zaintrigirali akvareli iz serije "Impresija" s motivima bakterija promatranih mikroskopom, koji se teksturom i uzorkom prenose na tkanine za izradu odjevnih predmeta. Jedan je primjerak tako dekorirane majice s logom TanjaArt, koji je sama dizajnirala, 24-godišnja autorica i odjenula.



Tanja je nakon završene srednje škole primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli diplomirala na Akademiji lijepih umjetnosti Brera u Milanu, na kojoj trenutno završava specijalizaciju product dizajna. Osim u Novigradu, samostalnom se izložbom predstavila prošle godine u Buzetu, ucestvovala je na Ex tempore-u u Vodnjanu i redovita je sudionica skupne izložbe Castrum Vallis u Balama. (Napisala i snimila Kristina FLEGAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter