Ženama cvijece za njihov dan

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prigodnim programom Udruge antifašistickih boraca i antifašista grada Pule u Domu oružanih snaga te darivanjem cvijeca na tržnici i Giardinima, za što su se pobrinuli istarski politicari i prometna policija u suradnji s Autoklubom Pula-Rovinj, u Puli je obilježen Medunarodni dan žena.

Pocelo je na Giardinima gdje je prometna policija od 8.30 do 10 sati zaustavljala iskljucivo vozacice te im nakon "rutinske provjere" dijelila crvene karanfile i brošure. Vozacice su, nakon prvotnog iznenadenja, zdušno pozdravile akciju te zadovoljne nastavile vožnju. Podijeljeno je oko 700 karanfila.

Mnoštvo žena okupilo se i na tržnici gdje su clanovi IDS-a, odnosno Klub žena IDS-a i SDP-a, takoder dijelili cvijece. Više od tisucu raznih sadnica planulo je u trenu i tražila se vazica više. Na štandu IDS-a, uz moto "Sa ženama nema zime", te uz cestitke i dobre želje, nekoliko stotina sadnica dijelili su i župan Ivan Jakovcic te gradonacelnik Boris Miletic.

Gužva je bila i na štandu pulskog Foruma mladih SDP-a. Ondje su se pak obilježavanju Dana žena prikljucila istaknuta imena županijskog i gradskog SDP-a poput Vedrana Grubišica, Denisa Martincica te Vere Radolovic, a gradanke Pule darivala je i potpredsjednica SDP-a Milanka Opacic koja se ovom prigodom osvrnula na težak položaj žena u zemlji.

- Od onih 70 tisuca ljudi koji rade, a ne dobivaju placu, najveci je broj žena. Ugovori na odredeno vrijeme s poslodavcima najviše pogadaju žene, ne mogu ostvariti odredena prava te dostojanstveno podizati i brinuti za obitelj, cesto su diskriminirane, nabrojala je tek nekoliko problema žena u današnjem društvu Opacic.

Što se tice dnevnopoliticke situacije, Opacic nam je rekla da podržava gradanske prosvjede, a smatra da je narod najviše razbjesnilo to što su ga pokrali oni koji su ga vodili.

Obilježavanje Medunarodnog dana žena okoncano je u Domu oružanih snaga gdje su održani prigodna zakuska i program u kojem su nastupili ucenici OŠ Kaštanjer i Gimnazije. Doprinos u obilježavanju Dana žena dao je i Klub žena lijecenih od karcinoma dojke cije su clanice na tržnici prodavale ruže, a prihod je namijenjen za prevenciju te bolesti.


Podijeli: Facebook Twiter