Žena pobjegla pred stablom koje se rušilo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hladna kiša i snažna bura koja je puhala svom žestinom u ponedjeljak, dobila je veliki zamah u Ulici Joakima Rakovca u Umagu, oborivši poput vještog drvosječe stablo iz drvoreda u toj ulici, u neposrednoj blizini parkirališta, ispred zgrade s kućnim brojem 10.

Ništa čudno, ako se prisjetimo koliko je već stabala srušeno u ovogodišnjim ljetnim olujama i orkanskim nevremenima koja su poharala Istru. Na sreću, danas je za "dlaku" izbjegnuta i veća materijalna šteta, ali i životna drama. Naime, upravo u trenutku dok je uz zgradu prolazila žena od 40 godina, napuknuto deblo stabla se rascijepilo te je krošnja pri padu prolaznicu dohvatila svojim vrhovima grana, nanijevši joj manje ogrebotine. Stanari su panično dotrčali, ne bili joj pružili pomoć, no nije bilo potrebno, jer su ogrebotine bile površinske.

Iz razgovora s nekima od stanara i zaposlenika, saznali smo da se već prije četiri ili pet godina, samo nekoliko metara niže od mjesta sadašnjeg događaja, također, srušilo jedno od stabala iz drvoreda, pri čemu je stradalo parkirano vozilo, nakon čega su upozorili Ured gradonačelnika da bi zaposlenici iz gradske tvrtke za odražavanje parkova i zelenih površina Grada, morali kontinuirano održavati, obrezivati te pregledavati postojeći drvored i konstatirati na vrijeme prisutnost bolesti ili eventualnu opasnost od rušenja stabla. Nažalost, današnja bizarna scena potvrda je njihovog nemara, ali i velike sreće u nesreći, jer je prolaznica prošla neozlijeđeno.

Potražili smo M.H.M. u caffe baru Plodine gdje je zaposlena kao konobarica, pa nam je izjavila uzbuđeno kako je sve dobro završilo jer je prolazeći pokraj stabla uočila na deblu "razderotinu" i primijetila kako se krošnja naginje prema njoj. U trku se izmakla i to je bilo odlučujuće da ne zadobije kobne ozljede.

- Bio bi to tragikomičan "poklon" mojem suprugu koji danas slavi svoj 40. rođendan. Umjesto toga darovala sam mu fotografiju srušenog stabala, izjavila je uz osmijeh za naš list. (K. BOSNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter